Firmele care deţin Bucureşti Mall şi Plaza România vor fuziona

Firmele grupului turc Anchor, care deţin cele două centre comerciale din România, Bucureşti Mall din Vitan, cu active evaluate la peste 290 milioane de lei (66 milioane de euro), şi Plaza România din Drumul Taberei, cu active evaluate la 603,9 milioane de lei (137 milioane de euro), vor fuziona.

„Ca urmare a aprobării/înregistrării fuziunii, Plaza Mall Development and Management, în calitate de societate absorbită, este dizolvată fără lichidare şi încetează a mai exista (fiind radiată din evidenţe), iar Bucureşti Mall Development and Management va prelua întregul activ şi pasiv al Plaza Mall Development and Management. După fuziune sediul social al Bucureşti Mall Development and Management va rămâne neschimbat, respectiv în centrul comercial Bucureşti Mall din Vitan”, se arată în proiectul de fuziune, informează Mediafax.

Asociaţii firmei, după fuziune, sunt în continuare Anchor Retail Investment (96,92%) şi Fiba Capital Investment (3,07%), ambele înregistrate în Olanda, iar capitalul social va rămâne neschimbat fiind în sumă totală de 2,39 milioane de lei.

„Din punct de vedere economic, prin implementarea fuziunii celor două societăţi, se intenţionează creşterea eficienţei activităţilor comerciale a celor două centre comerciale deţinute de societăţile participante la fuziune, eficientizarea factorului timp în negocierea şi încheierea de contracte comerciale vizând serviciile conexe necesare funcţionării adecvate a celor două centre comerciale (ex. contracte de protecţie şi pază, contracte de prestări servicii de curăţenie, contracte de întreţinere/mentenanţă echipamente, contracte de reparaţii locative etc.), astfel încât va fi posibilă o mai bună coordonare, monitorizare şi adaptare la cerinţele specifice fiecărui complex comercial în parte ca şi linie de activitate principală”, menţionează sursa citată.

Plaza Mall Development and Management deţine active reevaluate la 603,9 milioane de lei (137 milioane de euro), din care 147,5 milioane de lei (34 milioane de euro) centrul comercial Plaza România, al doilea mall deschis de grupul turc Anchor în România. În patrimoniul Plaza Management mai sunt incluse o serie de terenuri în Bulevardul Timişoara, unde este amplasat mall-ul Plaza România. Activul net al companiei este însă negativ având în vedere că datoriile acesteia totalizează 732 milioane de lei (166,3 milioane de euro).

Bucureşti Mall Development and Management, care deţine centrul comercial Bucureşti Mall, controlează active totale de 290,1 milioane de lei (66 milioane de euro) şi are datorii de 60,96 milioane de lei (13,85 milioane de euro).

Centrele comerciale sunt în proces de remodernizare, investiţia anunţată fiind de 25 milioane de euro.

Anchor mai deţine o clădire de birouri, Anchor Plaza, lângă Plaza România, complexul de locuinţe Incity Residence şi a anunţat că vrea să reia lucrările pentru finalizarea unei alte clădiri de birouri, Metropol Center, din Bulevardul Timişoara, cu o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi, a cărei construcţie a fost îngheţată în 2009.

Grupul a investit din 1997, de când a intrat în România, 350 de milioane de euro. Compania este parte a grupului Fiba Holding, fondat în anul 1987 de omul de afaceri turc Husnu Ozyegin.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.