Fenechiu nu vrea să iasă din închisoare

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu a refuzat de mai multe ori, în ultima perioadă, să părăsească puşcăria. Ultimul refuz al lui Fenechiu a venit zilele trecute, atunci când a fost citat la Curtea Supremă pentru revizuirea dosarului „Transformatorul“. Chiar dacă iniţial nu a vrut să meargă la Bucureşti pentru proces, judecătorii din Capitală au trimis o citaţie în care se precizează că prezenţa fostului ministru la Bucureşti, pe 27 octombrie, este obligatorie, informează Ziarul de Iași.

În timp ce majoritatea deţinuţilor încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi fac tot posibilul pentru a ieşi şi numai câteva ore după gratii, fostul ministru Relu Fenechiu reacţionează exact invers. Condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul“, fostul lider liberal a refuzat, în ultimele săptămâni, de două ori să iasă din puş­cărie. Prima dată, programat la analize medicale, Fenechiu a refuzat transportul în exteriorul penitenciarului. A doua oară, chiar săptămâna aceasta, Fenechiu a încercat să-i convingă pe judecători să soluţioneze o cerere pe care a intentat-o fără a fi prezent în sală. În ciuda insistenţelor sale de a fi judecat în lipsă, fostul liberal nu a primit îngăduinţă din partea magistraţilor, acesta fiind obligat să se prezinte, pe 27 octombrie, la Bucu­reşti, la judecarea unei cereri de revizuire a dosarului „Transformatorul“.

Relu Fenechiu, fratele său, Lucian, şi afaceristul Bogdan Damian au cerut re­vizuirea dosarului „Transformatorul“ la finele lunii august a acestui an, primul termen din proces amânându-se. Cei trei, dar şi directorii de la SISEE implicaţi, au fost citaţi la proces de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJ) în urmă cu două zile, prezenţa lor la soluţionarea cauzei fiind catalogată de magistraţi ca fiind obligatorie.

Surse din cadrul Penitenciarului au precizat că Fe­nechiu ar fi primit această veste cu reticenţă, el discutând cu avocata sa despre posibilitatea de a transmite în scris punctul său de vedere referitor la acest caz. „După ce a văzut că nu are de ales şi că va trebui să meargă la Bucureşti, a îna­intat o cerere directorului Peniten­cia­rului pentru a fi transportat separat faţă de ceilalţi deţinuţi“, au precizat sursele citate. Cererea lui Fenechiu, dacă va fi admisă, va face ca acesta să se întoarcă în aceeaşi zi de la Bucureşti, în data când va avea loc procesul. În cazul în care ar fi transportat cu ceilalţi deţinuţi care au probleme judiciare în Bucureşti, Fenechiu ar putea sta cazat, câteva zile, la Penitenciarul Rahova întrucât transportul la această uitate este periodic.

Aceleaşi surse au transmis că, din spatele gratiilor, Relu Fenechiu ar fi în­ce­put să redacteze o lucrare ştiinţifică, sperând astfel să i se reducă din perioada de 3 ani şi 4 luni când, cel mai devreme, poa­te fi propus pentru eliberarea condi­ţionată. Relu Fenechiu se află în spatele gratiilor după ce ÎCCJ l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.