Ban Ki-moon consideră Fâşia Gaza „un butoi de pulbere”

0

Fâşia Gaza „rămâne un butoi cu pulbere”, a avertizat duminică secretarul general al ONU Ban Ki-moon la Cairo, într-o Conferinţă a donatorilor internaţionali pentru reconstrucţia enclavei palestiniene, devastate de cele 50 de zile ale războiului sângeros din vară cu Israelul, relatează AFP.

Fâşia „Gaza rămâne un butoi cu pulbere. Locuitorii ei au nevoie disperată să vadă în viaţa lor de zi cu zi rezultatele” acestor noi promisiuni financiare din partea comunităţii internaţionale, a declarat Ban Ki-moon în discursul pe care l-a susţinut.

„În 2009, comunitatea internaţională se reunise” în Egipt pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, devastată de trei războaie în ultimii şase ani, a amintit secretarul general al ONU. „Ne-am promis susţinerea şi am convenit să reconstruim, dar acum ne aflăm din nou aici (…). Ciclul construcţie-deconstrucţie continuă, se înrăutăţeşte”, şi-a exprimat el regretul.

Secretarul american de Stat John Kerry, care va încerca să relanseze procesul de pace israeliano-palestinian – muribund din aprilie – a promis un ajutor în valoare de 212 milioane de dolari din partea Washingtonului în vederea reconstrucţiei Fâşiei Gaza.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.