Băsescu, atac dur la Ponta şi Iohannis

0

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, că nu îi susţine pentru Preşedinţie nici pe Victor Ponta, nici pe Klaus Iohannis, el menţionând că rămâne consecvent în a o susţine pe Elena Udrea, candidat al PMP.

„Am văzut în ultimele două luni o campanie furibundă a celor două blocuri politice – Ponta cu propagandiştii lui şi parlamentarii – şi PNL sau ACL, ambele încercând să mă aloce ceileilalte tabere”, a spus Băsescu.

El a ţinut să sublinieze că nu îl susţine pe Victor Ponta şi nu îl susţine pe Klaus Iohannis şi nu are nicio înţelegere cu ei.PSD-ul spune că sunt în înţelegere cu Iohannis. PSD-ul şi toţi propagandiştii lor, ACL-ul cu toţi propagandiştii lor, din păcate, oameni care au pretenţia că sunt de dreapta s-au înrolat în această zonă, deşi unii dintre ei, până acum două luni nu ştiau cum să fie de dulci cu Ponta, să propage mesajul că preşedintele e în înţelegere cu Ponta. O să îi dezamăgesc şi pe unii şi pe alţii, nu îl susţin şi nu îl voi susţine pe Ponta şi nici nu am vreo înţelegere cu el, nu îl susţin şi nici nu îl voi susţine pe Iohannis şi nici nu am înţelegere cu el”, a spus Băsescu.

El a adăugat: „Motivul, valabil pentru amândoi, poate fi rezumat în două cuvinte: amândoi sunt mincinoşi, amândoi sunt corupţi”.”Nu mai vorbim de oportunismul care îi caracterizează pe amândoi”, a spus preşedintele.

Traian Băsescu a adăugat că rămâne consecvent în a o susţine la Preşedinţie pe Elena Udrea, candidatul PMP, „pentru că este un om corect, este un om care nu minte şi care a făcut ceva când a fost ministru”. Băsescu a declarat că Victor Ponta este „mincinos”, amintind de faptul că premierul avea trecut în CV un master în Italia. „Acum nu mai este în CV-ul oficial, după ce şi-a dat semna că a scris o minciună şi nu este în regulă. Domnul Ponta nu este doctor, altă minciună. A plagiat. Domnul Ponta este corupt, a încercat să scoată prin lege matrapazlâcul pe care l-a făcut cu KazMunaiGaz, în cazul Rompetrol”, a mai spus şeful statului.

Potrivit preşedintelui, premierul Ponta a scos o Hotărâre de Guvern prin care, în loc să solicite datoria de 580 de milioane de dolari, a fost de acord să primească doar 200 de milioane de dolari.”Domnul Ponta este corupt, vă dau doar câteva elemente: a încercat să scoată prin lege matrapazlâcul pe care l-a făcut cu KazMunaiGaz în cazul Rompetrol. Statul român trebuia să primească 580 de milioane de dolari, domnul Ponta a încercat să scoată o lege, am intervenit la Curtea Constituţională, s-a dovedit că n-avea dreptul să scoată o lege şi atunci a scos o hotărâre de Guvern prin care în loc să solicite să primească datoria de 580 de milioane de dolari, a primit sau a fost de acord să primească doar 200 de milioane de dolari, pe care vă confirm că până astăzi nu i-a primit statul român. Mai mult decât atât, s-a încheiat un protocol cu KazMunaiGaz prin care se instituie un fond de investiţii de 1 miliard de dolari. Nu s-a creat nici măcar biroul la care să stea preşedintele acestui fond, darămite fondul de 1 miliard de dolari. Deci, domnul Ponta este corupt”, a spus preşedintele.

Băsescu s-a referit şi la „încercarea de a transfera de la Academia Agricolă a 2.800 de hectare de teren” dar şi la încercarea de privatizare a CFR Marfă, afirmând că premierul „a încercat să bage pe seama CSAT o decizie pur comercială, legată de atribuirea de către Gruia Stoica a contractului de provatizare”.”Sigur, domnul Gruia Stoica are ceva dificultăţi azi, dar era partenerul dorit de coruptul Victor Ponta”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele s-a referit şi la declaraţia de avere a lui Victor Ponta. „Nu mai vorbim de simplul lucru, declaraţia de avere, unde Ponta, împreună cu soţia, reuşesc să-l ajungă la număr de case pe «Sfântul Iohannis»”, a spus el.

Preşedintele l-a mai acuzat pe Victor Ponta că „mituieşte electoratul”.”Ce fel de politician este acesta, când cealaltă parte, nebeneficiară de cadouri electorale din bugetul de stat din partea domnului Ponta, plăteşte aceste cadouri. Vreau să înţelegeţi un lucru: România are un deficit anul acesta de 2,2% din PIB, ceea ce înseamnă circa 3,4 miliarde de euro. Domnul Ponta face pomeni electorale din bani împrumutaţi. Vreau să fim foarte clari: cei 2,4 miliarde pe care i-a alocat primăriilor şi restul până la 4,8 miliarde, bani pe care îi împrăştie pe diverse cadouri electorale, sunt bani pe care România îi împrumută şi fiecare român îi va plăti. Toată populaţia îi plăteşte campania lui Victor Ponta”, a spus şeful statului.

Preşedintele a vorbit în declaraţia de presă şi la candidatul ACL, Klaus Iohannis. „Dacă ne uităm puţin la domnul Iohannis, constatăm că domnia sa din meditaţii a reuşit să-şi cumpere şase case în Sibiu – este declaraţia domniei sale, nu a mea. Vedem că astăzi se dă mare democrat de dreapta când, în vara anului 2012, era mână în mână cu Ponta, Antonescu şi Voiculescu la suspendarea preşedintelui, a fost preşedintele de la GRIVCO”, a sous Băsescu despre Iohannis.

Potrivit lui Băsescu, Klaus Iohannis, ca şi Ponta, este „un oportunist şi un om care minte”. „De altfel, suspendarea din 2012 îi leagă definitiv; în orice analiză a mea, până şi în sufletul meu îi leagă definitiv ca fiind oameni care au nesocotit statul de drept şi au fost gata pentru o lovitură de stat. Ăsta e Iohannis, cum e şi Ponta”, a arătat şeful statului.

Traian Băsescu s-a mai referit, în cazul lui Klaus Iohannis, la „moralitate”, precizând că acesta ştie că are un proces „neînchis cu ANI”. „Cum îţi permiţi să rişti situaţia dreptei? Asta arată oportunismul feroce pe care acest domn îl are şi este un argument în plus că niciodată nu voi fi cu el în vreun aranjament”, a comentat Băsescu.

Preşedintele a ţinut să menţioneze că, din aceste motive, niciodată vreunul din cei doi, Iohannis şi Ponta, nu va putea avea susţinerea sa „nici tacită, nici verbală, în niciun fel”.

„Românii se vor convinge de adevărul a ceea ce le spun, că nu merită încrederea românilor nici unul din ei doi, se vor convinge dacă vreunul dintre ei va ajunge preşedinte. Eu sper să nu fie aşa. Dar jocul acesta, «preşedintele este pe ascuns cu Ponta», «Nu, preşedintele este cu Iohannis», este mizerabil, iar calităţile lor, şi umane şi ca politicieni şi lipsa de respect pentru ţară pe care o au amândoi, dovedită în vara anului 2012, lipsa de respect pentru instituţii, aroganţa nu îi fac pentru mine pe niciunul dintre cei doi oameni cu care să pot avea un aranjament”, a mai declarat Băsescu.

El a continuat: ”Cum aş putea să am aranjamente cu asemenea specimene de oameni politici?! Dar din păcate se găsesc şi aşa-numiţi ziarişti de dreapta care susţin această teorie. Nu le spun să le fie ruşine, să nu li se întâmple ceva rău, că sună ca un blestem când o spun eu, dar mă uit cât de mare este degradarea şi în partea dreaptă, dacă se recurge la o astfel de propagandă. Vai de capul românilor, dacă unul dintre aceşti doi oameni va ajunge să fie preşedinte al României! Eu le trag un semnal de alarmă extrem de clar. Românii vor decide, dar să ştie ce aleg”.

Traian Băsescu a mai spus că s-ar fi aşteptat ca „aceşti domni şi echipele lor de propagandă să discute lucrurile serioase ale României”.”Astăzi veţi spune, poate: «Iar s-a băgat preşedintele şi nu se vede bietul domn Iohannis!» Păi cum să se vadă bietul domn Iohannis, când el nu are curaj să îi spună «Dă-te mai încolo» lui Victor Ponta? Face miting în faţa Palatului Victoria şi nu pomeneşte numele lui Victor-Viorel Ponta. Adjunctul lui, şeful campaniei, anunţă cum va trăi bine Ponta cu Klaus Iohannis, dacă Iohannis va ieşi preşedinte”, a afirmat preşedintele Băsescu.

El a ţinut să menţioneze că respinge „orice afirmaţie a domnilor propagandişti, indiferent de culoarea lor politică, prin care încearcă să spună că din cauză că se bagă preşedintele, nu se vede bietul Iohannis”.”Iohannis nu se vede pentru că e de nevăzut şi pentru că e un oportunist care vrea să-şi pună o pălărie care deja i-a căzut pe ochi”, a precizat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.