BNR are un nou Consiliu de Administrație

Banca Națională a României (BNR) are un nou Consiliu de Administrație (CA), care va fi condus de guvernatorul Mugur Isărescu, și are ca obiective principale adoptarea monedei unice europene și intrarea în Uniunea Bancară Europeană, informează Agerpres.

Mandatul vechiului CA al BNR a expirat în data de 10 octombrie 2014.

Mugur Isărescu se află la al cincilea mandat de guvernator al Băncii Naționale a României. Din conducerea executivă a BNR mai fac parte Florin Georgescu, prim-viceguvernator, aflat la al treilea mandat, Bogdan Olteanu, viceguvernator, la al doilea mandat și Liviu Voinea, viceguvernator, primul mandat.

Membrii neexecutivi ai conducerii BNR pentru următorii cinci ani vor fi Agnes Nagy, aflată la al patrulea mandat, Marin Dinu, la al doilea mandat, Virgil Stoenescu, la al treilea mandat, Gheorghe Gherghina și Daniel Dăianu, la primul mandat fiecare.

Noul Consiliu de Administrație al BNR a fost numit de Parlament la jumătatea lunii iunie anul acesta. Cristian Popa, care a deținut funcția de viceguvernator al BNR timp de trei mandate consecutiv, Napoleon Pop, care a avut două mandate de membru în CA și Nicolae Dănilă, un singur mandat de membru, nu au mai primit aprobarea Parlamentului pentru un nou mandat în conducerea băncii centrale.

Consiliul de administrație al BNR este alcătuit din 9 membri numiți de Parlamentul României, pe o perioadă de 5 ani.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.