Cozi de sute de metri la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

Peste 90.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar 157 de persoane care aşteptau la rând au necesitat îngrijiri medicale, în timp ce pompierii au intervenit la două incendii produse la standurile târgurilor din centrul oraşului.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, până duminică la prânz, au trecut pe la raclă, pentru a se închina la sfintele moaşte, peste 90.000 de pelerini, alţi 1.500 de oameni aşteptând la rândul format pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane, care măsoară câteva sute de metri, transmite corespondentul Mediafax.

Pompierii ieşeni au fost nevoiţi să intervină în noaptea de sâmbătă spre duminică la două incendii produse la standuri din cadrul târgului care se desfăşoară în aceste zile în oraş. În cele două incendii au fost distruse sute de portofele şi zeci de căciuli şi haine de blană, pompierii declanşând cercetări în ambele cazuri.

Purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Marius Ţăranu, a declarat pentru Mediafax că în cele trei zile de pelerinaj 157 de credincioşi au necesitat îngrijiri medicale, iar 13 dintre aceştia au fost duşi la spital, pentru investigaţii amănunţite.În zona Catedralei Mitropolitane se află în permanenţă un echipaj medical, pentru a interveni în cazurile de urgenţă.

Potrivit Jandarmeriei, 30 de persoane au fost amendate pentru tulburarea liniştii publice, valoarea totală a amenzilor aplicate ridicându-se la aproximativ 5.000 de lei.

Racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioasei Parascheva va rămâne depusă în baldachinul instalat în curtea Catedralei cel mai probabil până miercuri, autorităţile estimând că peste 200.000 de credincioşi se vor închina în cele şase zile de pelerinaj. Punctul culminant al manifestărilor religioase de la Iaşi se va înregistra marţi, 14 octombrie, când zeci de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei IPS Teofan, vor oficia Sfânta Liturghie, la eveniment fiind aşteptat şi premierul Victor Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.