Deputaţii îl lasă pe Vreme fără imunitate

0

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cererea de începere a urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, fiind înregistrate 153 de voturi „pentru” şi 117 „împotrivă”. Vreme a declarat, luni, în plenul Camerei, că el nu a săvârşit „vreo faptă nelegală” şi că imaginea sa a fost deja afectată de „acuze nemeritate”.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea cererii de încuviinţare a începerii urmăririi sale penale, că el nu a săvârşit „vreo faptă nelegală” şi că imaginea sa a fost deja afectată de „acuze nemeritate”, informează Mediafax.

Vreme a arătat că funcţia de ministru este „preponderent politică” şi că, atunci când a semnat, în calitate de ministru al Comunicaţiilor, documentele în legătură cu care este acuzat, acestea aveau avizele necesare din partea departamentelor de profil din minister. „Documentele pe care le-am semnat au avut asistenţă juridică de specialitate din partea departamentelor de profil, suportul tehnic de fundamentare şi toate avizele necesare. Mă întreb retoric ce s-ar fi întâmplat dacă aveam toate documentele legale, toate avizele necesare şi eu refuzam să semnez. Nu puteam oare atunci să săvârşesc un abuz în serviciu? Nici nu m-am gândit şi nici nu cred că am săvârşit vreo faptă nelegală, pentru că nu am făcut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul de legalitate!”, a explicat Valerian Vreme.

Vreme le-a spus deputaţilor că nu le cere „clemenţă” în sensul juridic al cuvântului, dar să ţină cont de problemele prezentate de el şi de „efectul devastator” pe care-l poate suporta oricare dintre parlamentari printr-o „mediatizare excesivă”. „Dragi colegi, fac apel la dumneavoastră ca prin hotărârea pe care o veţi lua să ţineţi cont nu numai de problemele prezentate aici, care sunt corecte, ci şi de efectul devastator pe care-l suportă oricare dintre noi printr-o mediatizare excesivă!”, a adăugat Valerian Vreme.

El a vorbit şi despre realizările din timpul mandatului său de un an şi jumătate de ministru al Comunicaţiilor, arătând că de numele lui sunt legate realizări ca sistemul de plată online a taxelor şi impozitelor sau „agenda digitală pentru România”.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat, la începutul şedinţei, că este îndeplinit cvorumul, fiind prezenţi 236 de deputaţi. 167 de parlamentari sunt absenţi de la şedinţă, iar 19 deputaţi participă la alte activităţi.Votul va fi secret, cu bile. Comisia juridică a decis anterior să dea un aviz favorabil începerii urmăririi penale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că fiecare deputat PSD va decide cum votează în cazul cererii de începere a urmăririi parlamentare a deputatului Valerian Vreme, nefiind o hotărâre la nivelul PSD şi a arătat că el va vota „pentru”. Întrebat dacă s-a luat o decizie la PSD privind modul în care se va vota la cererea de începere a urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, Zgonea a precizat: „Nu, ca întotdeauna fiecare parlamentar va decide cum votează. Niciodată nu am spus, dar, după cum aţi observat, de fiecare dată, colegii care au fost prezenţi au votat pentru ridicarea imunităţii”.

De asemenea, liderul grupului parlamentar al PDL Tinel Gheorghe a menţionat că deputaţii democrat-liberali vor vota în favoarea cererii de începere a urmăririi penale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.