Băsescu zice că Ponta nu se retrage din cursa prezidențială

0

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu crede că Victor Ponta se va retrage din cursa pentru Preşedinţie şi nici că şansele acestuia s-au înjumătăţit după anunţul privind relaţia cu SIE, menţionând că decizia aparţine românilor, la vot, informează Mediafax.

El a precizat, la Realitatea TV, că în Victor Ponta nu a avut încredere din momentul în care l-a numit premier, dar nu a avut ce să facă, cu o majoritate de 70% în Parlament.

Întrebat dacă Ponta se va retrage, Traian Băsescu a spus: „Nu, de ce să se retragă, el consideră că este normal să… |Acest om este… Eu nu am vrut să spun asta, de la Cotroceni (..) Ponta este un preşedinte despre care nu şti că este master la Catania, că este ofiţer acoperit. Ştim orice despre el, numai ce este nu. Nu puteţi alege aşa un preşedinte”.

Întrebat dacă l-a întrebat pe Victor Ponta despre faptul că este ofiţer acoperit, Traian Băsescu a răspuns: „La ce mi-ar fi folosit, dacă am văzut că au scos o Hotărâre de Guvern? Nu ar fi recunoscut, de altfel, Victor Ponta a şi spus într-o emisiune de televiziune: «Şi dacă aş fi fost nu v-aş spune». El ştia foarte bine de ce spune acest lucru”.

Potrivit preşedintelui, faptul că Victor Ponta a fost şi ofiţer acoperit şi procuror reprezintă o ilegalitate. „Avem un om fals, de sus până jos”, a mai declarat Băsescu despre Ponta, precizând că „dramatică este minciuna şi incompatibilitatea procurorului dar şi faptul că s-a creat un precedent, prin comportamentul şefului SIE”.

Întrebat dacă şansele lui Ponta în acest moment în cursa pentru Preşedinţie s-au înjumătăţit Băsescu a răspuns că nu crede acest lucru. „Problema mea este un şef de Serviciu numit politic şi ar trebui să ne gândim dacă îl mai menţinem pe această variantă, să punem politicieni în fruntea unui Serviciu de informaţii”, a arătat şeful statului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.