Eczemele pot fi tratate cu usturoi și miere

Share:

Câți dintre noi nu am întâmpinat măcar o dată în viață apariția unor eczeme. Pe lângă faptul că acestea sunt inestetice ele devin și supărătoare. Pielea se usucă sau supurează, apar mâncărimi, roșeață însoțită de vezicule pline cu lichid care formează cruste.

Eczemele se infectează și chiar provoacă insomnii. Ele apar de regulă pe obraji, pe partea posterioară a brațelor, pe picioare (preponderent în zona coapselor sau a tibiei), la pliul coatelor sau genunchilor sau chiar pe urechi și gât.

Pe lângă soluțiile pe care le oferă medicii, avem la îndemână și un tratament ușor și eficient care poate da roade.

Decojiți o căpățână de usturoi, după care puneți la fiert până când dă într-un clocot. Usturoiul este apoi sfărâmat ca pentru mujdei și amestecat cu o cantitate egală de miere. Pasta astfel obținută se aplică pe zona afectată, seara, înainte de culcare. Pentru a nu se împrăștia lipiți deasupra zonei unse o pojghiță de ceară. Bandajați lejer folosind un tifon curat. Dimineața, îndepărtați cataplasma cu apă călduță și săpun, apoi repansați-vă. Repetați tratamentul și în noaptea următoare.

Un alt foarte bun unguent antiinflamator și antiseptic este și prazul zdrobit combinat cu miere polifloră. Se zdrobește un fir de praz, până devine ca o pastă și se amestecă cu aceeași cantitate de miere polifloră. Se procedează la fel ca și în cazul amestecului format din usturoi și miere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.