Iarna nu-i ca vara, nici Ponta ca Geoană!

Share:

Ziua de marţi a arătat un lucru foarte clar: Victor Ponta are „stofă” de preşedinte. Are toate „calităţile” necesare pentru a ocupa fotoliul de la Cotroceni!

Să mă explic… Scandalul declanşat de Băsescu, în privinţa fostului „ofiţer acoperit” Ponta, a generat o ripostă pe măsură din partea prezidenţiabilului PSD. Şi a exponenţilor găştii politice care îl susţin (ne)condiţionat în cursa spre Cotroceni.

Ponta a arătat că nu este Geoană, candidatul PSD de acum cinci ani. Cel care, aflat la un pas de Palatul Cotroceni, a făcut uriaşa gafă de a recunoaşte celebra, deja, vizită la Vântu. Dacă Geoană nega, aşa cum fusese sfătuit de staff-ul de campanie în frunte cu Ponta, dacă Geoană bătea cu pumnul în masă , respingea răspicat şi spunea, în ciuda evidenţei, că Băsescu fabulează, minte, că totul este o diversiune jalnică a contracandidatului său, Geoană ar fi ajuns preşedintele România! Lui Geoană i-a lipsit tupeul, nesimţirea crasă, indispensabilă unui candidat puternic la prezidenţiale. Şi, în consecinţă, a pierdut confruntarea cu Băsescu!

Altfel stau lucrurile în privinţa liderului şi prezidenţiabilului PSD, Victor Ponta. Ponta este făcut din alt „aluat” politic decât „prostănacul” Geoană. Are tupeu din plin, are abilitatea de a ieşi, cu brio, din orice ecuaţie (să ne aducem aminte că Ponta, fostul şef al campaniei prezidenţiale al lui Geoană, a recunoscut fără nici o jenă, că nu l-a votat pe acesta!), este expert în arta diversiunii (perioada dintre 1997 şi 2001 îşi pune, probabil, amprenta) şi nu în ultimul rând ştie să pozeze în victima regimului Băsescu.

De altfel, Ponta îşi cunoaşte foarte bine atuurile, ştie că mediatic este mult mai influent decât Băsescu. Ce contează că varianta „Ponta-ofiţer acoperit” era deja cunoscută, de ani buni, de mulţi cunoscători ai situaţiei reale de pe scena politică românească. Lipsea, însă, o dovadă certă, dovadă care nu avea niciodată cum să iasă la suprafaţă.

Băsescu a ieşit, însă, la rampă. A riscat, a aruncat această „grenadă”, uitând, probabil, că mass-media pontistă este extrem de puternică şi abilă în a arunca în derizoriu această dezvăluire ce ar fi avut un impact uriaş în orice stat civilizat.

Meleşcanu continuă să joace duplicitar.Nici nu putea face altceva, cât timp este mai mult decât evident că face jocurile politice ale lui Ponta. Ca şi Tăriceanu, un alt fost liberal care a trecut cu arme, bagaje, doctrină şi familie în barca pesedistă.

În tot acest timp, Ponta joacă în stilul arhicunoscut. Mizează pe cartea decredibilizării lui Băsescu, cel care, chipurile, continuă să bată câmpii şi care este speriat de iminenta venire a sa la Palatul Cotroceni.

Scandalul „Ponta-ofiţer acoperit” nu va face valurile dorite de exponenţii regimului Băsescu. Se va stinge înainte de a capta atenţia românilor. Ponta ştie foarte bine acest lucruri. Televiziunile-prietene lucrează deja la trimiterea în derizoriu a acestei „noi diversiuni a lui Băsescu”.

Concluzia este simplă. Şi dureroasă. Ponta va merge mai departe. Cu tupeul. Cu aroganţa. Va continua să vândă, nonşalant, iluzii populaţiei. Nu va repeta „gafele” predecesorului său, prezidenţiabil şi şef de partid, Mircea Geoană! Să sperăm, însă, că majoritatea românilor vor înţelege pericolul ocupării Palatului Cotroceni de Ponta. În caz contrar, vom regreta amarnic până şi regimul Iliescu-Năstase! Cunoscătorii ştiu de ce!

 Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.