Poliţia din Hong Kong a demolat baricadele protestarilor

0

Zeci de poliţişti au îndepărtat marţi dimineaţa baricade instalate în zona celui de-al doilea loc de manifestaţii prodemocraţie din Hong Kong, potrivit unui jurnalist al AFP prezent la faţa locului.

Aproximativ 150 de poliţişti au îndepărtat barierele metalice care au fost instalate de către protestatari în cartierul Causeway Bay. Această intervenţie a avut loc la o zi după ce poliţia a demontat baricadele instalate de peste 15 zile în zona principalului loc ocupat de manifestanţii prodemocraţie, cartierul Admiralty, luându-i prin surprindere pe manifestanţi, al căror număr a scăzut în cursul nopţii de duminică spre luni.

Manifestanţii, conduşi de mişcări studenţeşti, cer Beijingului garantarea unei democraţii depline pentru fosta colonie britanică. În pofida numeroaselor ordine emise de către autorităţi de a se dispersa, manifestanţii s-au instalat ridicând corturi şi duşuri mobile sau organizând seri de dezbateri care au atras mii de persoane în ultimele zile.

Şeful Executivului local Leung Chun-ying a declarat duminică pentru televiziune că manifestanţii nu au „aproape nicio şansă” să schimbe poziţia Beijingului cu privire la introducerea sufragiului universal deplin în scrutinul din 2017 pentru alegerea viitorului şef al Executivului fostei colonii britanice.

Beijingul acceptă principiul „o voce, un vot”, dar vrea să păstreze controlul asupra candidaturilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.