Ponta, huiduit la Moaștele Sfintei Parascheva

0

Câteva mii de persoane participă, marţi dimineaţă, la slujba de Sfânta Parascheva, care are loc în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi şi care este oficiată de zeci de preoţi, în frunte cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, la ceremonie asistând şi premierul. Victor Ponta a fost huiduit de mai multe persoane, care au strigat ”Trădătorule”, pe traseul parcurs de acesta de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, şi până în zona Primăriei, în timp ce alte persoane i-au urat succes în alegeri,informează Mediafax.

Premierul a asistat la slujba de Sfânta Parascheva alături de soţia sa, Daciana, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Muncii, Rovana Plumb , ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, primar al Iaşiului, preşedintele Consiliului Judeţean Iași Cristian Adomniței, vicepreşedintele PNL varujan Vosganian, precum şi parlamentari de Iaşi.

La finalul ceremoniei religioase, Victor Ponta şi ceilalţi politicieni au intrat, împreună cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, în clădirea administrativă a Mitropoliei Moldovei, iar pe porţiunea de aproximativ 150 de metri până la clădirea administrativă premierul s-a oprit şi a vorbit cu mai mulţi oameni, unii urându-i succes la alegerile prezidenţiale.

Din mulţime s-au auzit însă şi persoane care au strigat ”Hoţii, hoţii!” şi ”Numai minciuni ne dau!”. Premierul a ieşit din clădirea catedralei după aproximativ 20 de minute, îndreptându-se, alături de ceilalţi politicieni, spre un microbuz parcat în zona Primăriei, pentru a merge la masă la un local al Mitropoliei.

Pe drum, Victor Ponta a fost huiduit de mai multe persoane, care au strigat ”Trădătorule!” şi ”Ce facem cu corupţia?”. Unul dintre protestatari a fost imobilizat de forţele de ordine, fiind totodată legitimat. De asemenea, au existat şi persoane care i-au urat premierului succes în alegeri şi cu care acesta a dat mâna.

Aproximativ 6.000 de persoane au asistat la slujba de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, mitropolitul Moldovei, IPS Teofan, îndemnându-i pe oameni să plece acasă îmbogăţiţi şi să fie luptători, în acelaşi timp el spunând că s-a simţit jenat că o parte din pelerini nu au avut cazare.

Slujba de Sfânta Parascheva a fost oficiată de zeci de preoţi, în frunte cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, şi a durat aproximativ trei ore şi jumătate. După ceremonia religioasă, pelerinii vor primi sarmale, vin, sucuri, mere şi colaci, fiind pregătite aproximativ 65.000 de sarmale.

Masa pelerinilor are loc la Cantina de Ajutor Social din Iaşi, iar în zona unde au fost aduse oalele cu mâncare sunt montate garduri metalice, în timp ce poliţiştii locali permit accesul în grupuri de câte 50 de persoane, pentru a evita producerea unor busculade. În acelaşi timp, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi continuă pelerinajul la racla cu moaştele Sfintei Parascheva şi cele ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, aduse la Iaşi duminică seară, de la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti.

Până marţi dimineaţă, s-au închinat la moaşte aproximativ 200.000 de pelerini, alte câteva mii de oameni aşteptând încă la coadă.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.