Seism de 7,4, în Salvador

Un seism cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs în noaptea de luni spre marți pe coasta Pacifică a Salvadorului, a anunțat Ministerul local al Mediului, care nu dispune pe moment de informații cu privire la eventuale victime sau pagube materiale, informează AFP.

Ministrul salvadorian al Mediului a anunţat că seismul a avut loc luni, la ora locală 21.51 (marţi, 06.51 ora României), în apropierea de coastele departamentului Usulutan, în sudul El Salvador.

Protecţia civilă salvadoriană nu dispune pentru moment de informaţii privind victime sau pagube materiale. Potrivit postului de radio local YSKL, seismul a generat pene de electricitate în departamentele San Miguel şi Usulutan din El Salvador.

În Nicaragua, ţară vecină cu El Salvador, Institutul de studii geologice (Ineter) a anunţat că epicentrul seismului s-a aflat în golful Fonseca, situat între Nicaragua şi San Salvador, la o adâncime de 24 de kilometri. Institutul american de geofizică (USGS) a localizat epicentrul cutremurului la 70 de kilometri şi a evaluat magnitudinea la 7,4.

Alimentarea cu energie electrică şi comunicaţiile telefonice au fost întrerupte în unele cartiere din Managua. Seismul a fost resimţit şi în Honduras şi Costa Rica.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.