Băsescu o ține una și bună: Ponta ofițer acoperit și fripturist

0

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri că este de interes public dacă premierul Victor Ponta a fost ofițer al Serviciului de Informații Externe, adăugând că acesta a fost un „fripturist” și un „profitor.

Oare este de interes public dacă prim-ministrul României a fost sau nu ofițer? Este de interes public? Eu zic că da”, a afirmat șeful statului la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că funcția de procuror este incompatibilă cu altă funcție.”Am luat de asemenea notă de comunicatul SIE de ieri şi trebuie să vă spun că m-a surprins angrenarea în disputa poltică a Serviciului, pentru mine este o enigmă uriaşă de ce au făcut-o”, a spus Băsescu.

Potrivit şefului statului, comunicatul SIE conţine neadevăruri, cum este cel că nu era necesar avizul CSAT pentru Ordonanţa privind secretele.Comunicatul domniilor lor conţine neadevăruri, şi cel mai important este cel legat de faptul că nu era nevoie de avizul CSAT”, a spus Băsescu, menţionând că invită Serviciul să ia notă de prevederile legale potrivit cărora este necesar aviz din partea CSAT pentru astfel de reglementări. ”Unii au spus că Băsescu a venit cu această informaţie pentru a lovi în Victor Ponta, pentru a o ajuta pe Elena Udrea. Este o fabulaţie. Nimeni nu m-ar fi iertat dacă, peste ani, când se va deschide un proces, şi se va deschide un proces, dacă nu ş fi făcut publică informaţia că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit. Este un secret pe care SIE nu-l poate ascunde la solicitarea instanţelor, pentru că s-au încălcat prea multe legi, inclusiv Constituţia”, a spus președintele Băsescu.

”Nu am nicio înţelegere cu nimeni, nici cu Ponta, nici cu Iohannis. Nici să mă apropii cu cei care reprezintă PNL-ul, care au fost împotriva statului de drept, alături de PSD, nu pot să fiu partener”, a mai adăugat șeful statului..

”Am tras semnalul de alarmă de mai multe luni. Am avertizat că printre cei care se prefigurau candidaţi, unul a fost ofiţer acoperit. Sunt convins că dacă Victor Ponta nu ar fi fost în situaţia de a fi încălcat Constituţia, ar fi recunoscut că a profitat de acest statut de ofiţer SIE. Faptul că a încălcat Constituţia l-a împiedicat şi pe el, şi pe directorul SIE prin care se compromit. A intrat într-un joc politic pentru a acoperi o ilegalitate”.

”Am făcut repetate apeluri ca acest incident de campanie să fie rezolvată înainte de campanie”, mai spune Băsescu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.