Masca pentru ten uscat ne poate salva frumuseţea

Din toate timpurile femeile doreau să arate bine. În comparație cu zilele noastre când există o multitudine de produse de înfrumusețare și corectare a imperfecțiunilor feței și cele ale corpului, în trecut doamnele recurgeau la mama natură care le oferea, și le mai oferă încă, tot felul de soluții simple pentru a-și păstra frumusețea. Cum trăim într-o perioadă economică grea, femeile mai sărace nu-și pot permite să facă operații estetice de mii de euro, sau să-și cumpere produse cosmetice costisitoare. De aceea ele trebuie să recurgă la ceea ce le oferă natură.

O mască pentru față pentru un ten uscat nu necesită nici mulți bani și nici timp îndelungat. Cum facem asta? Păi este foarte simplu! Luăm o piersică bine coaptă pe care o zdrobim cu o furculiță, sau după caz o mixăm. Adăugăm pulpa de la o roșie și două lingurițe de ulei de măsline și amestecul este gata. Îl omogenizăm, îl întindem pe tenul spălat în prealabil și îl lăsăm să acționeze 20 de minute. Se clătește apoi fața cu apă din abundență. Pentru ca tratamentul să dea roade , el trebuie repetat o dată în fiecare săptămână.

Tot pentru tenul uscat putem prepara, acasă, o cremă hidratantă tot pe bază de suc de piersici. Astfel, se amestecă trei linguri de suc de piersici cu trei linguri de smântână proaspătă și o linguriță de suc de pepene galben. Preparatul obținut se întinde pe față și este lăsat să acționeze răstimp de cinci minute. Urmează clătirea feței cu apă călduță. La fel ca și în cazul cremelor obișnuite pe care le putem cumpăra din comerț, tratamentul trebuie urmat în fiecare seară. Din bătrâni se spune că astfel veți avea o față frumoasă ca o piersică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.