Narcisa Iorga şi Cristina Trepcea nu mai sunt membri CNA

Share:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) îşi desfăşoară activitatea, începând de marţi, cu numai nouă membri, Narcisa Iorga şi Cristina Trepcea încheindu-şi luni mandatele.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, şedinţele Consiliului pot avea loc cu minimum opt din cei 11 membri. Sincope în desfăşurarea CNA ar putea să apară de luna viitoare deoarece se vor încheia, la 3 noiembrie, mandatele deţinute de Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea, potrivit Agerpres.

Iorga şi Trepcea sunt membre ale CNA din 14 octombrie 2008, prima fiind propusă de preşedintele României, iar cea de-a doua de Camera Deputaţilor. Pe 30 septembrie, Comisiile de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi-au suspendat lucrările, din lipsă de cvorum, fără a putea să valideze candidaţii propuşi de cei în drept pentru ocuparea locurilor care urmau a se vacanta în CNA.

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Georgică Severin, preciza la acea dată că nu este întrunit cvorumul forului de la Senat, ci doar cel de la Cameră. Potrivit Regulamentului, cvorumul de şedinţă este de jumătate plus unu din membrii fiecărei comisii.

Candidaţii propuşi de cei în drept pentru ocuparea locurilor vacante din CNA sunt: Narcisa Iorga, din partea preşedintelui Traian Băsescu, şi Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea, din partea Guvernului. Propunerea din partea Camerei Deputaţilor pentru cel de-al patrulea mandat de membru CNA nu a fost încă formulată.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.