Protestatari, arestaţi la Hong Kong după ciocniri cu Poliţia

Share:

Mai mulţi manifestanţi au fost arestaţi în primele ore ale zilei de miercuri, la Hong Kong, după ciocniri cu poliţia, cele mai violente de la începutul manifestaţiilor în urmă două săptămâni.

Zeci de poliţişti au fost implicaţi în ciocniri cu manifestanţi care apărau baricade instalate pe o stradă din apropierea sediului Guvernului ce urmau să fie îndepărtate, potrivit unui jurnalist AFP.

Ciocnirile au început marţi seara, atunci când manifestanţii s-au opus forţelor de ordine în timp ce acestea din urmă încercau să preia controlul asupra unui tunel şi unei străzi blocate de peste două săptămâni.

Poliţiştii au încercat să-i adune pe manifestanţi la intrarea în tunel, potrivit unor imagini difuzate de televiziune. Manifestanţi au afirmat pentru AFP că au fost stropiţi cu gaze lacrimogene. Militanţii prodemocraţie au spus că au decis să ocupe această stradă după ce poliţia a evacuat o altă cale blocată, fără să-i avertizeze iniţial. „Am decis să ocupăm această stradă ca represalii”, a declarat Jeff Wong, în vârstă de 30 de ani. „Guvernul refuză să dialogheze cu noi. Prin urmare, vom continua să ocupăm străzile până când vom obţine un dialog veritabil”, a afirmat el.

Înfruntând tutela chineză, manifestanţii cer dreptul de a-l alege în mod liber în 2017 pe următorul şef al Executivului din Hong Kong, în timp ce Partidul Comunist Chinez (PCC), temându-se de alte revendicări pe teritoriul chinez, intenţionează să controleze procesul electoral.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.