Alonso se desparte de Ferari

Share:

Fostul preşedinte al Ferrari Luca di Montezemolo a declarat că pilotul spaniol Fernando Alonso va părăsi scuderia la finalul actualului sezon, sportivul fiind nemulţumit că nu a avut succes la echipa italiană de Formula 1, informează autosport.com.

Di Montezemolo, care a cedat oficial funcţia de preşedinte al Ferrari luni, a afirmat, într-un interviu acordat postului Rai, că Alonso are nevoie de un alt mediu, deoarece este frustrat de faptul că nu a câştigat niciun titlu mondial în cei cinci ani petrecuţi la echipa de la Maranello.

„Alonso pleacă din două motive: mai întâi pentru faptul că doreşte să încerce o experienţă într-un mediu diferit, cu o nouă motivaţie, şi apoi pentru faptul că el este la o vârstă la care nu mai poate aştepta prea mult ca să câştige din nou. A suferit pentru că nu a câştigat în toţi aceşti ani şi cred că vrea să încerce să o facă în altă parte. Piloţii de curse au nevoie uneori de noi motivaţii, noi medii, noi stimuli. Cazul lui Michael Schumacher, care a fost alături de noi mulţi ani, este mai degrabă unic”, a declarat Luca di Montezemolo, potrivit Mediafax.

Fostul oficial Ferrari recunoaşte sezonul dezamăgitor pe care îl traversează echipa de Formula 1. „În ultimii 15 ani, am fost echipa care a câştigat cel mai mult. Este adevărat că dintr-un motiv sau altul nu am mai câştigat niciun titlu de şase ani, dar am pierdut două campionate mondiale la ultima cursă. Acest sezon este cu adevărat dezamăgitor din toate aspectele, dar acesta este sportul”, a adăugat el.

Luca di Montezemolo, 67 de ani, era preşedinte Ferrari din 1991, iar plecarea sa din această funcţie este legată de rezultatele slabe înregistrate în ultima vreme de echipa cea mai veche şi cea mai titrată din Marele Circ.”Evident, nu am fost mulţumit cu modul în care s-a petrecut (n.r. – plecarea sa de la Ferrari), dar aceasta este viaţa şi este normal ca proprietarii unei companii private să ia decizii, iar acum este începutul unei noi şi diferite faze”, a mai spus Di Montezemolo.

Dublu campion mondial, în 2005 şi 2006, cu Renault, Alonso, 33 de ani, se află la Ferrari din sezonul 2010. La această echipă, cele mai bune clasări ale spaniolului, locul 2 în ierarhia piloţilor, au fost în 2010 şi 2012.

Cea mai probabilă destinaţie a sa este McLaren. Începând din 2015, team-ul de la Woking reface parteneriatul cu Honda şi este gata să-i ofere 35 de milioane de euro salariu anual lui Alonso, aproape dublu cât are la Ferrari.

Locul pilotului spaniol va fi luat la Maranello de germanul Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, care şi-a anunţat deja despărţirea de Red Bull.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.