„Closer to the Moon”, la Festivalul de Film Românesc de la Londra

Share:

Lungmetrajul „Closer to the Moon”, de Nae Caranfil, va fi proiectat în deschiderea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului de Film Românesc de la Londra, care se va desfăşura între 13 şi 16 noiembrie, urmând ca „Pădurea spânzuraţilor” să închidă evenimentul cinematografic din capitala britanică.

Astfel, potrivit unui comunicat remis Mediafax, Festivalul de Film Românesc de la Londra se va deschide cu „Closer to the Moon”, un lungmetraj spectaculos şi plin de culoare, cea mai recentă producţie a regizorului Nae Caranfil. „Closer to the Moon” a fost filmat în limba engleză, având în distribuţie actori internaţionali.

Sesiunea de întrebări şi răspunsuri se va desfăşura după proiecţie, Nae Caranfil, regizorul acestei reconstituiri istorice, va explora, împreună cu publicul londonez, semnificaţiile poveştii, în contextul României anilor ’50.

Festivalul se va închide cu proiecţia unui mult apreciat film clasic al cinematografiei româneşti, realizat în 1964, după o poveste adevărată din timpul Primului Război Mondial: „Pădurea spânzuraţilor”, în regia lui Liviu Ciulei. Victor Rebengiuc, interpretul rolului principal, vine la întâlnirea cu publicul londonez alături de partenera sa de scenă şi de viaţă – actriţa Mariana Mihuţ. Victor şi Mariana s-au întâlnit pe platoul de filmare de la „Pădurea spânzuraţilor”, în urmă cu 50 de ani.

Cei doi actori vor participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri despre acest prim film românesc care a obţinut o importantă recunoaştere internaţională – premiul pentru regie acordat lui Liviu Ciulei la Festivalul de la Cannes din 1965.

Proiecţia filmului „Closer to the Moon” va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 18.15, la cinematograful Curzon Soho din Londra, iar lungmetrajul „Pădurea spânzuraţilor” va fi proiectat pe 16 noiembrie, de la ora 16.45, la acelaşi cinema.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.