Codruț Șereș, sub control judiciar

Codruț Șereș şi alţi trei inculpaţi au fost puşi sub control judiciar în dosarul privatizărilor strategice, a decis, miercuri,  completul ICCJ. În ceea ce-l priveşte pe Gabor Kerekes, care este plecat din ţară, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. 

În afara lui Şereş, au fost puşi sub control judiciar Zsolt Nagy, Mihai Dorinel Mucea şi Mihai Radu Donciu. Procurorii DIICOT ceruseră instanţei ca în cazul celor patru să fie luată măsura arestului la domiciliu. Măsurile preventive au fost dispuse după ce instanţa supremă a constatat că Gabor Kerekes, inculpat în dosar, a plecat din ţară, deşi era sub control judiciar. Kerekes a transmis recent instanţei un email prin care a anunţat că pleacă în Germania, ataşând scrisori electronice şi copia unui bilet de întoarcere.

Tot miercuri, completul care judecă dosarul a stabilit ca dezbaterile finale în dosarul privatizărilor strategice să aibă loc în 26 noiembrie, când vor fi ascultate pledoariile acuzării şi apărării în acest caz. Şereş a fost condamnat, în 3 decembrie 2013, de instanţa supremă, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trădare prin transmitere de secrete.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.