Protest la termocentrala Mintia

0

Câteva zeci de angajați de la termocentrala Mintia, de lângă Deva, parte a Complexului Energetic Hunedoara, au început joi dimineața un protest spontan în fața porții întreprinderii, solicitând întrunirea Comisiei de Dialog Social, instituirea mixului energetic și plata sporului de sărbători legale pentru toți salariații,informează Agerpres.

”Sunt peste 60 de oameni care au ieșit din schimbul de noapte și care au decis să protesteze pentru drepturile lor. Vor mai veni și alții. Angajații solicită instituirea unui mix energetic, determinant în salvarea locurilor de muncă și reunirea Comisiei de Dialog Social, la o dată clară, așa cum am cerut la mitingul de protest pe care l-am organizat în fața Prefecturii, în urmă cu aproape două săptămâni”, a declarat, pentru Agerpres, vicepreședintele Sindicatului ”Muntele”, Cristian Iștoc.

Potrivit acestuia, în noul contract colectiv de muncă, salariații nu mai beneficiază de sporul de sărbători legale, spre deosebire de personalul administrativ care primește 80% din salariul pe acea zi și o zi liberă.

Sindicatul ”Muntele” a solicitat, în mai multe rânduri, instituirea așa-numitului mix energetic, adică un preț unic al energiei electrice rezultat prin luarea în calcul a tuturor producătorilor — termocentrale, hidrocentrale și energii regenerabile.
Sindicaliștii au apreciat că în acest fel producătorii de energie electrică pe cărbune nu vor mai fi defavorizați din cauza costurilor mari de producție, pe piața de energie.

Sindicatul ”Muntele” reunește salariați de la Complexul Energetic Hunedoara, care lucrează la termocentralele Mintia, Paroșeni și minele de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan. Sindicatul numără peste 3.600 de membri.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.