Un jihadist german din Siria o ameninţă pe Merkel

Un cetăţean german convertit la islam, care luptă alături de gruparea Stat Islamic (SI) în Siria, a dat publicităţii o înregistrare video în care o ameninţă pe cancelarul Angela Merkel şi îi îndeamnă pe musulmanii din Germania, Austria şi Elveţia să se alăture jihadului, relatează thelocal.de.

În înregistrarea video realizată în Alep, în nord-vestul Siriei, jihadistul german îl critică pe preşedintele american Barack Obama, iar ulterior lansează un atac la adresa cancelarului Angela Merkel, despre care afirmă că este „dezgustătoare” pentru „darurile făcute Israelului”, informează Mediafax.

Ulterior, el îi îndeamnă pe musulmanii din Germania, Austria şi Elveţia să se alăture jihadului şi îndeamnă NATO să trimită trupe în Siria şi în Irak, pentru ca gruparea Stat Islamic să poată lupta cu militarii occidentali.

Potrivit cotidianului Die Welt, cetăţeanul german care apare în înregistrarea video dată publicităţii miercuri este un musulman convertit, din landul Renania de Nord-Westfalia, care s-a alăturat cercurilor salafiste, iar ulterior a plecat în Egipt împreună cu soţia sa, de unde a ajuns în Siria.

În înregistrarea video, el apare alături de cetăţeni britanici şi francezi care s-au alăturat jihadului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.