ACL reclamă că titlul de călătorie pregăteşte fraudarea alegerilor

Share:

ACL menţionează că Ordonanţa de Urgenţă nr. 64/2014, publicată în Monitorul Oficial pe 13 octombrie, în timpul campaniei electorale, prevede ca unele servicii consulare să fie scutite de taxe.

”Actul normativ reprezintă un mod prin are PSD încearcă să atragă voturi din partea românilor aflaţi în străinătate. Corelat cu decizia BEC de a permite votul şi pe baza titlului de călătorie, articolul 8 din această ordonanţă stipulează că pentru a intra în posesia acestui document, românii din afara graniţelor ţării nu trebuie să mai achite niciun fel de taxe consulare”, se arată în comunicat.

”Dacă eliberarea titlului de călătorie va fi permisă şi în ziua votului, atunci este evident că ne aflăm în faţa unui nou pericol de fraudare a alegerilor prezidenţiale. În aceste condiţii, considerăm că se impune o atenţie sporită din partea autorităţilor şi a observatorilor independenţi în vederea desfăşurării corecte a procesului electoral în toate secţiile de vot din diasporă, dar mai ales în cele aflate în proximitatea graniţelor ţării unde PSD ar putea cu uşurinţă să practice turismul electoral”, mai arată ACL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.