Românii, disperați să-și găsească locuri de muncă

0

Peste 1.000 de aplicanții pentru joburi de profesioniști, poziție entry-level sau internship pentru studenți, au fost înregistrați în prima oră de la deschiderea târgului de cariere Angajatori de Top, care are loc la Sala Palatului pe 17 și 18 octombrie, informează Agerpres.

La târg participă 100 de angajatori, 200 de specialiști în resurse umane, fiind oferite peste 3.400 de oportunități de carieră. La ediția de toamnă a manifestării, 50% dintre posturi sunt pentru candidați cu experiență între unu și cinci ani, 44% sunt posturi și programe adresate studenților și persoanelor cu experiență de până la un an, iar 6% sunt poziții pentru persoane cu peste cinci ani de experiență.

La Angajatori de Top participă multinaționale din telecom, IT, auto, companii locale de talie medie și mică, bănci și societăți de asigurare.”Vorbim despre companii multinaționale care țin foarte mult la imagine, inclusiv în ceea ce privește organizarea standurilor, și din această cauză acestea au un aspect foarte comercial, dar firmele nu vând, nu promovează serviciile lor și nici nu fac contracte. Aceste companii oferă locuri de muncă pentru personal înalt calificat”, a declarat, pentru Agerpres, Delia Moreanu, reprezentat al organizatorilor.

Moreanu a precizat că, ‘din sondajul în rândul companiilor care au participat la târg de-a lungul celor 17 ediții, a rezultat că peste un sfert din locurile de muncă oferite de acestea au fost ocupate’.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.