Rus încearcă să dea explicații

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat vineri, la Oradea, că e convins că reabilitarea șoselei DN 76 Oradea-Deva va fi finalizată în 2015, chiar dacă firma constructoare s-a „încurcat în știință”, iar la începutul anului 2015 vor începe lucrările și la tronsonul Suplacu de Barcău-Borș al autostrăzii Transilvania, informează Agerpres.

”Ne-am încurcat în știință. Cu constructorul, s-a licitat în 2011, a început în primăvara lui 2012 și de atunci … N-are importanță. Despre trecut numai de bine. Certamente, în acest moment se lucrează la limita în care se poate lucra. Am certitudinea că anul viitor vom avea și aceste lucruri rezolvate”, a declarat ministrul, într-o conferință de presă, la Prefectura Bihor.

El a declarat că pentru sectorul Suplacu de Barcău — Borș din Autostrada Transilvania există deja constructor, iar după ce se finalizează practic procesul de selecție, de îndată ce timpul va permite, din primăvară, vor începe lucrările. ‘Este o investiție care are ca preț estimat 220 de milioane de euro, urmând ca anul viitor să înceapă și Mihăiești — Suplacu de Barcău, respectiv Nădășel-Mihăești. Astfel, zona aceasta de nord a României va putea primi fluxuri rutiere, de transport mărfuri și persoane, transfer către Europa Occidentală la regim de autostradă’, a declarat ministrul Rus.

Altă lucrare importantă menționată de ministru a fost modernizarea pistei aeroportului Oradea, o investiție în jur de 100 de milioane de lei, astfel încât Aeroportul Oradea să poată intra într-un circuit internațional mai bine așezat, cu condiții mai bune pentru traficul aerian.

”Consider că în acest moment noi avem o viziune la nivelul Ministerului Transporturilor clară cu ceea ce se va întâmpla. Sursele de finanțare sunt, de asemenea, existente pe acest Master Plan, legate de fonduri europene, de bugetul statului, legate de potențiale parteneriat-public private. În plus, de îndată ce Master Planul General de Transport va fi transformat în program operațional, prin Hotărârea Guvernului României, cred că se va întâmpla la finele lunii noiembrie-începutul lunii decembrie, când vom avea și impactul de mediu, probabil că vor fi și alte lucruri demne de consemnat despre județul Bihor și zona aceasta”, a mai afirmat ministrul Rus.

Ministrul Transporturilor a făcut parte vineri din delegația care l-a însoțit pe premierul Victor Ponta în vizita sa în Bihor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.