Andrei Pleşu votează cu Iohannis

0

Andrei Pleşu a decis să-l voteze pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Cu toate că nu este candidatul „ideal”, Pleşu este de părere că Iohannis are suficiente calităţi pentru a schimba „sunetul de fond al perioadei postelectorale”.

Andrei Pleşu scrie, în cel mai recent editorial din Dilema Veche, că va vota cu Klaus Iohannis în ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale. Invitat la Gândul LIVE, Pleşu a precizat că înclină către candidatul PNL, dar şi că în turul doi este dispus să voteze cu oricine în afară de Vitor Ponta.

„Voi vota, în ambele reprize, cu dl Iohannis. Şi nu numai pentru că e mai bine plasat în sondaje. Îi găsesc suficiente calităţi ca să schimbe sunetul de fond al perioadei postelectorale. M-am săturat de clămpănitori şmecheri, de tirade demagogice, de platitudini paradiziace. Vreau alt stil! Altă muzică! Sau nici o muzică! Pariez pe laconismul decent, pe discursul nespectaculos, pe refuzul de a intra în bălăcărela în care ne sufocăm de peste 20 de ani”, scrie Pleşu în Dilema Veche.

Editorialistul notează totodată că „pe piaţă” nu există la ora actuală un candidat ideal.

„Dar fiindcă trebuie să optez, cu riscurile de rigoare, voi vota Klaus Iohannis. Susţin, fără rezerve, punctul de vedere al lui Andrei Cornea, din revista 22. Am o caldă preţuire pentru Adrian Papahagi, dar nu pot să nu constat că dispune de o inocentă versatilitate. Cînd pe lîngă Băsescu, cînd fondator la PMP, cînd disident al PMP, cînd devotat al Monicăi Macovei. E, fără îndoială, dreptul omului să-şi reformuleze opţiunile, mai ales cînd o face cu bună-credinţă şi cu o anumită fervoare. Prefer, totuşi, ca să nu mă încurc, oarecare glacialitate, oarecare umor, oarecare <<monotonie>>”, mai scrie el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.