Iohannis: Ponta este un om manevrat, omul unui sistem!

0

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că Victor Ponta este ”un om manevrat, este omul unui sistem”, adăugând că preşedintele României trebuie să fie ”liber, nu manevrat de alţii”, el fiind astfel.

ACL a organizat, sâmbătă, un miting în Piaţa Palatului Culturii din municipiul Iaşi, la care au participat membri şi simpatizanţi ai formaţiunii din judeţe ale Moldovei, informează Mediafax.

După discursurile mai multor lideri ACL, între care Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu, pe scena amplasată în centrul Iaşiului a urcat şi Klaus Iohannis, care le-a spus celor prezenţi că Victor Ponta este ”este un om manevrat, este omul unui sistem”.Preşedintele României trebuie să fie al oamenilor, să fie liber, nu manevrat de alţii. Eu sunt un om liber. România nu este a lor, ci a oamenilor”, a declarat Iohannis.

El a mai afirmat că Ponta vorbeşte despre unire, dar în Moldova nu există nicio autostradă care să lege această regiune de Transilvania.”Pentru modernizarea Moldovei este nevoie de autostradă”, a precizat Klaus Iohannis.El a mai spus că dacă va ajunge preşedinte va garanta statul de drept şi independenţa justiţiei, astfel încât să nu mai existe politicieni care să ”bage mâna în banul public”.”Să nu avem un guvern care crede că poate lua tot”, a declarat Iohannis.

De asemenea, Iohannis s-a întrebat retoric de unde are PSD atâţia bani pentru campania electorală, ”pe fiecare stâlp, gard şi copac” fiind afişe cu Victor Ponta.”Imediat ce ajung preşedinte propun să schimbăm legislaţia de finanţare a partidelor şi a campaniei electorale. În luna ianuarie nu trebuie vacanţe pentru Parlament. Trebuie ordine în legea de finanţare a partidelor, să se spună cine finanţează şi cât se cheltuie în campanie. Este inadmisibil ca unii să cheltuie zeci de milioane de euro în campania electorală”, a mai spus el.

La miting au mai fost prezenţi Gheorghe Flutur, Mihai Răzvan Ungureanu, şeful Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Crsitian Adomniţei, şi liderul PDL Iaşi, Dumitru Oprea. Potrivit organizatorilor, la acţiune au luat parte peste 25.000 de persoane.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.