„Luis Buñuel în Mexic” , la Institutul Cervantes

Share:

Sub auspiciile ES Domnul Ambasador Agustín Gutiérrez Canet are loc deschiderea Ciclului de Film „Luis Buñuel în Mexic”,  pe data de 21 octombrie, orele 19.00 la Sala Auditorium a Institutului Cervantes din București, Bd. Regina Elisabeta 38, cu proiecția filmului „Nazarín”. 

Ciclul de Film „Luis Buñuel în Mexic” se va desfășura în perioada 21-25 octombrie și va reprezenta o incursiune în filmografia genialului cineast spaniol pe parcursul șederii sale în Mexic, țară în care a trăit și lucrat mulți ani, realizând o importantă parte a traiectoriei sale profesionale.

Program

– Marţi, 21 octombrie 2014, ora 19.00

NAZARÍN (Mexic, 1958, 95 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: În Mexicul de la începutul secolului douăzeci, umilul preot Nazarín îşi împarte sărăcia cu alţi nefericiţi care trăiesc prin jurul hanului din Chanfa. După ce protejează o prostituată care a incendiat hanul, Nazarín se vede obligat să plece de acolo. În drumul său, acţiunile sale provoacă o serie de conflicte care sunt în contradicţie cu viziunea sa de caritate creştină.

– Miercuri, 22 octombrie 2014, ora 19.00

EL GRAN CALAVERA (Mexic, 1949, 90 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Ramiro, văduv, bogat şi beţivan îi lasă să profite de el pe cei doi copii ai săi, Virginia şi Eduardo, pe fratele său leneş, Ladislao, şi pe cumnata sa Milagros. Exasperat, fratele său Gregorio se hotărăşte să-l facă să creadă că a căzut în ruină şi că familia sa trebuie să muncească pentru a supravieţui.

– Joi, 23 octombrie 2014, ora 19.00

SUBIDA AL CIELO (Mexic, 1951, 85 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Într-un sat de pe coastă, tânărul Oliverio trebuie să-şi întrerupă luna de miere din cauza mamei sale, Ester, care este pe moarte. Mama sa îi cere să meargă la Petatlán să-l caute pe avocatul Figueroa pentru a-şi scrie testamentul. Oliverio pleacă în călătorie cu un autobuz condus de Silvestre. Pe drum, tânărul va trebuie să facă faţă unor întâmplări neaşteptate şi lui Raquel, o femeie senzuală şi cochetă, hotărâtă să facă dragoste cu Oliverio.

– Vineri, 24 octombrie 2014, ora 19.00

LA HIJA DEL ENGAÑO (Mexic, 1951, 77 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Don Quintín este un modest vânzător ambulant care traversează timpuri grele. Într-o zi o găseşte pe soţia lui cu alt bărbat în pat şi o dă afară din casă. Îndoindu-se de paternitatea fiicei sale o abandonează, hotărându-se să o caute în ultimii ani de viaţă.

– Sâmbată, 25 octombrie 2014, ora 19.00

LA ILUSIÓN VIAJA EN TRANVÍA (Mexic, 1953, 90 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Atunci când află că tramvaiul numarul 133 va fi retras, Caireles şi Tarrajas, care sunt vatmani de o viaţă întreagă, se îmbată şi se hotărăsc să-l fure. Pe timpul nopţii plimbă cu tramvaiul tot felul de personaje. Dimineaţa următoare, Caireles şi Tarrajas încearcă să returneze tramvaiul, dar un poliţist pensionat, Papá Pinillos, se încăpăţânează să-i denunţe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.