Proiectul de buget, la sfârșitul lui noiembrie

0

Ministrul delegat pentru buget, Darius Vâlcov, a declarat, sâmbătă seara, la Suceava, că proiectul legii bugetului pentru anul 2015 va fi prezentat la mijlocul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie, probabil de viitorul premier.

Ministrul delegat pentru buget, Darius Vâlcov, a declarat, sâmbătă seara, la Suceava, că proiectul legii bugetului pentru anul 2015 va fi prezentat la mijlocul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie, probabil de viitorul premier, informează Mediafax.

Vâlcov, care a participat la o întâlnire cu oameni de afaceri suceveni, a spus că proiectul de buget va fi prezentat cel mai devreme la mijlocul lunii noiembrie.

„Undeva la mijlocul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie. Probabil viitorul premier îl va prezenta în şedinţă de Guvern”, a spus ministrul delegat pentru buget.

Întrebat de ziarişti dacă în aceste condiţii actualul premier va trebui să demisioneze, Vâlcov a menţionat că nu vrea să facă politică la o întâlnire cu oameni de afaceri, dar că el crede că actualul prim-ministru va avea un alt loc de muncă.

Vâlcov a declarat ulterior, într-o conferinţă de presă, că în proiectul de buget au fost incluse alocări pentru tot ceea ce este legislaţie în vigoare în prezent, cum ar fi dublarea alocaţiilor copiilor care provin din familii defavorizate.

Întrebat dacă este inclusă majorarea cu 30 la sută a salariilor bugetarilor, Vâlcov a răspuns că nu există încă legislaţie pentru aceasta.

„Neexistând o legislaţie astăzi nu putem să prindem aşa ceva. La nivelul Ministerului Finanţelor prindem în proiectul de buget toate acele hotărâri sau toate acele legi care aduc un impact bugetar. Nu putem prinde în buget ceva ce este amintit de dumneavoastră”, a spus Vâlcov.

Vâlcov a precizat că nu este încă finalizat proiectul de buget şi că o primă formă care să fie supusă dezbaterii ar putea să fie prezentată la mijlocul lunii noiembrie.

„Acum depinde foarte mult şi de viitorul premier şi de viitorul cabinet să-şi stabilească foarte clar exact paşii până la adoptarea lui”, a spus ministrul delegat.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.