800 de doze de vaccin de la canadieni contra Ebola

0

Guvernul canadian va trimite 800 de fiole de vaccin experimental împotriva virusului Ebola către Organizaţia Mondială a Sănătăţii la Geneva. Organizaţia se va consulta cu autorităţile din ţările cel mai grav afectate de epidemie şi va decide cum va distribui vaccinul şi cum va fi acesta folosit., informează TVR.

În prezent, vaccinul canadian este în teste clinice în Statele Unite, informează Agenţia de Sănătate Publică din Canada.

Pe plan mondial, îngrijorarea privind extinderea virusului este tot mai mare. Marea Britanie şi Statele Unite au transmis avertizări către comunitatea internaţională, prin care atrag atenţia că aceasta va fi responsabilă de pierderi de vieţi umane substanţiale în Africa de Vest. După ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a admis ca a abordat greşit primele stagii ale răspândirii Ebola în Africa de Vest, secretarul de stat american John Kerry a declarat că un eşec ar putea transforma Ebola „într-o calamitate, precum HIV sau poliomielita”. Kerry a criticat comunitatea internaţională că nu au oferit decât o treime din suma prevăzută de ONU în acest scop – 1 miliard de dolari.

La rândul său, David Cameron i-a scris preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, să facă apel la liderii UE să cadă de acord la următorul summit să doneze încă un miliard de euro şi să trimită 2.000 de clinicieni şi muncitori europeni în Africa de Vest, în următoarea lună.

Între timp, Compania americana Frontier Airlines a contactat aproximativ 800 de pasageri care au efectuat curse cu un avion în care a călătorit o asistentă din Dallas, care a luat Ebola de la un pacient liberian, care între timp a decedat.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.