Cameron vrea limitarea numărului imigranţilor din statele UE

0

Premierul britanic, David Cameron, analizează posibilitatea introducerii unor măsuri pentru limitarea numărului imigranţilor europeni care vin la muncă în Marea Britanie. Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, avertizează că planul este discriminatoriu şi intră în contradicţie cu reglementările comunitare, relatează Financial Times.

„Ideile vehiculate de Guvernul britanic nu sunt în conformitate cu reglementările europene. Pentru noi, este foarte important principiul nediscriminării. În principiu, măsurile de limitare a imigraţiei intră în contradicţie cu legislaţia comunitară”, a declarat Jose Manuel Barroso.

Potrivit unor surse citate de FT şi de Sunday Times, Downing Street elaborează un plan care prevede alocarea de coduri de asigurări sociale cu durată determinată imigranţilor europeni necalificaţi care vin să muncească în Marea Britanie.

David Cameron intenţionează să anunţe noi măsuri pentru limitarea imigraţiei, în decembrie, dar analiştii cred că este vorba de un plan menit să contracareze ascensiunea formaţiunii eurofobe UKIP (Partidul Independenţei Marii Britanii), în perspectiva unui scrutin legislativ parţial, programat pe 20 noiembrie în circumscripţia Rochester/Strood.

Potrivit unor experţi citaţi de Financial Times, restricţiile pe care Cameron intenţionează să le implementeze nu ar face decât să stimuleze munca la negru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.