Kelemen Hunor îşi va scoate la “vânzare” voturile în turul II

0

 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că maghiarii trebuie să ia o decizie ”pragmatică” şi să susţină în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale ”un preşedinte care dă câteva perspective în ceea ce priveşte dezideratele” minorităţii.

”Am spus că în acest moment trebuie să ne concentrăm asupra primului tur, după care vom discuta, sigur, în funcţie de rezultate. Nu ştim cine intră în turul doi, dar, pentru noi, decizia trebuie să fie foarte raţională, foarte pragmatică şi nu sentimentală şi trebuie să ne gândim la un preşedinte care dă câteva perspective în ceea ce priveşte dezideratele noastre. Un preşedinte care ne deschide perspective şi nu limitează spaţiul de mişcare pentru dezideratele noastre”, a declarat Kelemen Hunor, informează Mediafax.

Întrebat dacă va face o recomandare comunităţii maghiare pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, candidatul UDMR la Preşedinţie a spus că, în cazul în care el nu va trece de primul tur, atunci se vor aşeza la masă şi vor stabili mesajul.

Kelemen Hunor a participat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la dezbaterea publică ”Voci Maghiare Locale”, în cadrul căreia au fost dezbătute subiecte de actualitate politică, relaţia dintre majoritate şi minoritatea maghiară, precum şi proiectul de autonomie al UDMR.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.