Băsescu a cerut locuinţă de protocol după terminarea mandatului

0

Victor Ponta a anunţat, duminică, la Romania TV, că preşedintele Traian Băsescu a trimis o cerere Guvernului prin care solicită o locuinţă de protocol după terminarea mandatului,  în baza legii prin care foştii şefi de stat au dreptul la o reşedinţă.

Preşedintele are dreptul, după încheierea madatului, la o vilă de protocol, conform legii.  Premierul Victor Ponta a precizat că solicitarea şefului statuklui este „în lucru”.

„Traian Băsescu a trimis o cerere de casă în urmă cu două săptămâni. Cererea este în lucru. Probabil pentru că nu am răspuns rapid la solicitare, a sărit cu ofiţerul acoperit. Nu o acord eu, Victor Ponta, ci Guvernul, în baza legii în care foştii şefi de stat are dreptul la o reşedinţă. O reşedinţă normală. Domnul Iliescu şi domnul Constantinescu, din câte ştiu eu, stau în condiţii decente. Nu o garsonieră la etajul 10, dar nici palate. Cu mine nu a discutat cu acest subiect, bănuiesc că a discutat cu cei de la RAPPS. Dacă vine o cerere semnată Traian Băsescu, sigur că aflu, aş fi nostim să spun că nu ştiu. Nu ştiu când va decide Guvernul, când se mută domnul Băsescu, poate se mută mai devreme”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Mai mult, Victor Ponta a adăugat că în ceea ce îl priveşte, dacă va ocupa postul de preşedinte şi va fi nevoit să se mute, probabil va folosi o altă casă decât cea actuală, dar nu în vila în care locuieşte în prezent Băsescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.