Caz de malpraxis la Spitalul Județean Sibiu

0

Acuzaţii grave la adresa unor medici din Sibiu, la un an după ce un copil de 3 ani a murit după o banală operaţie de polipi. Fostul şef al secţiei ORL de la Spitalul Judeţean, astăzi pensionar, îl acuză pe medicul care a condus intervenţia chirurgicală de malpraxis, iar pe cei din conducerea spitalului de şantaj, în încercarea de a muşamaliza cazul.

Anul trecut, un băieţel de 3 ani şi jumătate a intrat în stop cardio-respirator, la scurt timp după ce a fost scos din sala de operaţii. Nu a mai putut fi salvat. În urma anchetei interne, doctorul care a efectuat operaţia, asistenta şi medicul care conducea secţia ORL au fost sancţionaţi administrativ: au primit salarii mai mici cu 10 la sută timp de 3 luni.

Acum, fostul şef al secţiei revine cu dezvăluiri şocante: copilul nu a fost supravegheat, conform protocolului, iar medicaţia administrată a fost greşită.„A fost o chestie de malpraxis. Copilul intrase într-o insuficienţă respiratorie, încă de când i s-a administrat medicaţia”,  a spus dr. Virgil Vărgatu, fost şef al Secţiei ORL, Spitalul Judeţean Sibiu.

Medicul care l-a operat pe băieţel crede că totul e o răzbunare din partea fostului său şef.„Medicamentele pe care le-am administrat copilului se află între dozele minime şi maxime admise în farmacopeea română. La toţi copiii pe care i-am operat am dat aceeaşi medicaţie”, a explicat Medicul ORL Gabriel Rusu, de la Spitalul Judeţean Sibiu.

Şi Colegiul Medicilor s-a ocupat de caz. După 6 luni de anchetă, medicul căruia i-a murit pacientul, a fost „sancţionat” cu o mustrare. „Sancţiunea profesională pe care dl Rusu a primit-o e de mustrare. Dânsul a contestat-o”, a menţionat dr. Radu Chicea, preşedintele Colegiul Medicilor Sibiu.

Fostul şef al secţiei ORL acuză şi conducerea spitalului. „Tu omori, tu creezi necazuri  şi arunci vina pe alţii, să se creadă că alţii sunt vinovaţi, mi se pare că este culpă”, a spus a spus dr. Virgil Vărgatu, fost şef al Secţiei ORL, Spitalul Judeţean Sibiu. „Nimeni nu a avut nimic cu dl. dr Vărgatu. Dânsul a ieşit la pensie în condiţiile legii, nu anticipat. Lucrează astăzi în spital, în baza unui contract de colaborare”, a declarat Vasile Spinean, managerul SCJS.

În prezent, părinţii copilului îşi caută dreptatea în instanţă. Ei aşteaptă şi rezultatul unei contraexpertize, de la Cluj. Procesul ar urma să înceapă la Tribunalul Sibiu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.