Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel

0

Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel, iar această stare va dura mult timp, a declarat luni ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

„Am coborât mult. Sper că această scădere a nivelului de cooperare a atins baza” şi nu va merge mai jos, a declarat şeful diplomaţiei ruse, în cadrul unei conferinţe în faţa participanţilor la proiectul „Universitatea civilă”, organizat la Moscova de partidul de guvernământ Rusia Unită.”Pentru moment, acest proces avansează fără o nouă scădere, dar de asemenea fără o tentativă de ameliorare a relaţiilor”, a adăugat ministrul, precizând totuşi că „acesta nu este un nou Război Rece”.

Această perioadă de răcire a relaţiilor „va fi durabilă”, a apreciat el, adăugând că „revizuirea de către americani a locului lor în lume (…) va necesita timp”.Într-un interviu acordat săptămâna trecută unui cotidian sârb, preşedintele rus Vladimir Putin l-a acuzat pe omologul său american Barack Obama că are o atitudine „ostilă” faţă de Rusia.

Criza ucraineană a condus la o deteriorare a relaţiilor dintre Washington şi Moscova fără precedent de la destrămarea URSS în 1991.

SUA şi Rusia au o dispută de trei ani şi pe tema Siriei, americanii susţinând opoziţia, în timp ce ruşii sunt aliaţii regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.