International — 20 octombrie 2014
Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel

Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel, iar această stare va dura mult timp, a declarat luni ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

“Am coborât mult. Sper că această scădere a nivelului de cooperare a atins baza” şi nu va merge mai jos, a declarat şeful diplomaţiei ruse, în cadrul unei conferinţe în faţa participanţilor la proiectul “Universitatea civilă”, organizat la Moscova de partidul de guvernământ Rusia Unită.”Pentru moment, acest proces avansează fără o nouă scădere, dar de asemenea fără o tentativă de ameliorare a relaţiilor”, a adăugat ministrul, precizând totuşi că “acesta nu este un nou Război Rece”.

Această perioadă de răcire a relaţiilor “va fi durabilă”, a apreciat el, adăugând că “revizuirea de către americani a locului lor în lume (…) va necesita timp”.Într-un interviu acordat săptămâna trecută unui cotidian sârb, preşedintele rus Vladimir Putin l-a acuzat pe omologul său american Barack Obama că are o atitudine “ostilă” faţă de Rusia.

Criza ucraineană a condus la o deteriorare a relaţiilor dintre Washington şi Moscova fără precedent de la destrămarea URSS în 1991.

SUA şi Rusia au o dispută de trei ani şi pe tema Siriei, americanii susţinând opoziţia, în timp ce ruşii sunt aliaţii regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

 

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *