Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel

0

Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel, iar această stare va dura mult timp, a declarat luni ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

„Am coborât mult. Sper că această scădere a nivelului de cooperare a atins baza” şi nu va merge mai jos, a declarat şeful diplomaţiei ruse, în cadrul unei conferinţe în faţa participanţilor la proiectul „Universitatea civilă”, organizat la Moscova de partidul de guvernământ Rusia Unită.”Pentru moment, acest proces avansează fără o nouă scădere, dar de asemenea fără o tentativă de ameliorare a relaţiilor”, a adăugat ministrul, precizând totuşi că „acesta nu este un nou Război Rece”.

Această perioadă de răcire a relaţiilor „va fi durabilă”, a apreciat el, adăugând că „revizuirea de către americani a locului lor în lume (…) va necesita timp”.Într-un interviu acordat săptămâna trecută unui cotidian sârb, preşedintele rus Vladimir Putin l-a acuzat pe omologul său american Barack Obama că are o atitudine „ostilă” faţă de Rusia.

Criza ucraineană a condus la o deteriorare a relaţiilor dintre Washington şi Moscova fără precedent de la destrămarea URSS în 1991.

SUA şi Rusia au o dispută de trei ani şi pe tema Siriei, americanii susţinând opoziţia, în timp ce ruşii sunt aliaţii regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.