Șova a dat explicații la DNA

Share:

Senatorul PSD Dan Șova s-a prezentat, luni, la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat în dosarul în care a fost pus sub acuzare și deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

El a declarat  la ieşirea de la DNA, că nu şi-a pus problema să fie şeful PSD şi că nu a vorbit niciodată cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în legătură cu solicitările pe care, potrivit procurorilor anticorupţie, i le-ar fi făcut Viorel Hrebenciuc, informează Mediafax.

Întrebat dacă s-a întâlnit în 17 octombrie cu Viorel Hrebenciuc, care i-ar fi cerut atunci să iniţieze o propunerea legislativă privind amnistierea şi graţierea unor pedepse, Şova a răspuns negativ. De asemenea, întrebat dacă s-a întâlnit de atunci cu ministrul Justiţiei, purtătorul de cuvânt al PSD a spus: „Niciodată nu am vorbit cu Cazanciuc”.

Dan Şova a fost întrebat de jurnalişti şi dacă a discutat cu Viorel Hrebenciuc despre o eventuală abrogarea a articolului 13 din Legea 78/2000, el răspunzând că nu ştie ce prevede respectivul articol.

După ce jurnaliştii i-au precizat conţinutul articolului, Şova a răspuns doar că „este un articol foarte bun”. Articolul 13 din Legea 78/2000 incriminează „fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”. Această infracţiune este una dintre cele pentru care Viorel Hrebenciuc este urmărit penal în dosarul retrocedărilor.

Pe de altă parte, întrebat dacă îşi doreşte să ajungă la şefia PSD, Dan Şova a spus: „Noi nu discutăm aşa ceva. Nu mi-am pus problema”.

Purtătorul de cuvânt al PSD a fost luni la DNA în legătură cu noi acuzaţii ce îi sunt aduse lui Viorel Hrebenciuc.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.