Tăriceanu vede posibilă unirea cu Basarabia „într-o Europă unită”

0

România și Republica Moldova se pot uni astăzi doar într-o Europă unită iar aderarea Chișinăului la UE și dezvoltarea împreună a celor două state vor conduce în final nu doar la un pod simbolic de flori, ci la o linie continuă de dezvoltare între București și Chișinău, afirmă Călin Popescu-Tăriceanu, candidat la Președinția României, potrivit unui comunicat de presă remis, luni, Agerpres.

În opinia lui Tăriceanu, dispariția granițelor și întărirea identității naționale reprezintă coordonatele drumului spre care merge Europa iar Moldova nu trebuie să rămână în afara acestuia.

Călin Popescu-Tăriceanu a efectuat sâmbătă și duminică o vizită la Chișinău, unde a participat la o întâlnire electorală cu susținătorii și simpatizanții săi din Republica Moldova.”Rolul nostru în România, rol pe care mi-l voi asuma ca președinte, este acela de promotor și de catalizator al deschiderii Republicii Moldova către spațiul economic și cultural european, pentru a țese astfel împreună cu dumneavoastră acea rețea capabilă să ancoreze viitorul în Europa unită al tuturor celor care trăiesc aici”, a declarat Tăriceanu cu această ocazie.

El a spus că semnarea de către Guvernul de la Chișinău a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană evită transformarea Moldovei într-un prizonier al conflictului transnistrean și deschide noi posibilități de cooperare bilaterală cu România. Potrivit lui Tăriceanu, odată cu acest pas se poate realiza o aprofundare a legăturilor și o dezvoltare a proiectelor comune, atât la nivel guvernamental, cât și al autorităților locale, dar chiar la nivel individual.”România trebuie să fie puternică, pentru că așa va avea un cuvânt mult mai greu de spus în Europa și în lume, iar românii vor avea o viață plină de bunăstare și vor fi respectați pretutindeni în lume. O Românie puternică va însemna și o Moldovă puternică, o Moldovă care va parcurge astfel mult mai ușor și mai repede drumul spre Europa, drumul spre dezvoltarea economică și spre bunăstare”, a adăugat președintele Senatului.

În cadrul vizitei sale în Republica Moldova, duminică, Tăriceanu a fost prezent la evenimentul de lansare a campaniei Partidului Liberal Reformator pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova.

„Știu că vă așteaptă o luptă politică dură, știu că veți avea confruntări numeroase în campania pe care o începeți, știu că aveți adversari puternici, dar mai știu că dumneavoastră aveți cu mult mai multă energie, forță și curaj decât oricare din adversarii dumneavoastră, știu că aveți idealuri nobile pentru care să luptați, știu că aveți energiile și sufletul tânăr al liberalilor care vă vor da putere în fiecare zi și în fiecare clipă.

Veți reuși în aceste alegeri aducând de partea dumneavoastră pe toți cei care doresc ca Moldova să pășească înainte pe drumul său european, pe drumul dezvoltării și al bunăstării cetățenilor săi”, le-a transmis Tăriceanu reprezentanților PLR din Republica Moldova.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.