Burleanu îl vrea pe Lucescu la naţională

Share:

Mircea Lucescu este aproape de a reveni pe banca tehnică a naţionalei României, după nu mai puţin de 28 de ani. Potrivit Gazetei Sporturilor, Il Luce şi-a dat deja acceptul să-i pregătească pe tricolori pentru următoarele două partide din preliminariile EURO 2016, cu Irlanda de Nord, de luna viitoare, şi Insulele Feroe, meci programat în primăvara lui 2015.

Potrivit sursei citate, după data de 30 iunie 2015, când ar urma să-i expire contractul cu Şahtior, Mircea Lucescu ar urma să antreze doar naţionala României. Argumentul emoțional al deciziei lui Il Luce este faptul că ar putea să-și ia o revanșă îndelung așteptată cu Irlanda de Nord, echipă care în 1985 învingea România, cu Lucescu la timonă, la București cu 1-0.

O remiză ne-ar fi asigurat atunci calificarea la Mondialul din Mexic 1986, dar înfrângerea, coroborată cu egalul de salon ulterior, dintre Anglia și Irlanda de Nord, 0-0, le-a trimis pe ambele formații britanice la turneul final. Mircea Lucescu a mai antrenat naţionala de fotbal a României, în perioada 1981-1986.

Pe de altă parte, mai există un scenariu, ca după data de 30 iunie 2015 la naţională să vină Cosmin Olăroiu, acestuia încheindu-se la vară contractul cu arabii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.