Candidat la alegerile din Ucraina, ţinta unei tentative de asasinat

0

Vladimir Borisenko, candidat la alegerile legislative care urmează să se desfăşoare pe 26 octombrie în Ucraina, a fost grav rănit, în noaptea de luni spre marţi, în urma unei tentative de asasinare, a anunţat consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gheraşenko, citat de agenţia Ukrinform.

„Persoane necunoscute au tras focuri de armă şi au aruncat dispozitive explozive în direcţia lui Borisenko, când acesta a ieşit în curtea casei”, în oraşul Borispol (regiunea Kievului), a declarat Gheraşenko.”Candidatul a scăpat cu viaţă datorită faptului că purta o vestă antiglonţ, după ce în ultima perioadă a primit ameninţări cu moartea la telefon şi a găsit un cap de porc în curte”, a adăugat oficialul ucrainean.

Potrivit consilierului, Borisenko a fost spitalizat, însă viaţa sa este în afara oricărui pericol. Comitetul de investigaţie de la Kiev a deschis o anchetă penală pentru tentativă de asasinare, a anunţat Gheraşenko.

Reprezentantul preşedintelui ucrainean Sviatoslav Ţegolko a declarat că Petro Poroşenko a dat ordin Serviciului de Securitate SBU să investigheze acest caz în termen de 24 de ore.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.