Primarii, “momiţi” cu 152 milioane lei în plină campanie

Bugetul Ministerului Administraţiei Publice a fost suplimentat, din Fondul de rezervă al Guvernului, cu 152 milioane lei, pentru plata arieratelor spitalelor şi primăriilor, precum şi pentru asigurarea încălzirii în sezonul rece.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, fondurile vor fi direcţionate către cheltuielile şi arieratele spitalelor din teritoriu, precum şi pentru plata arieratelor care au blocat activităţile primăriilor, informează Mediafax.”Sunt arierate care vin din mandatele anterioare şi care nu au fost reglementate până acum în mandatele actualilor primari”, a explicat Calotă.

Banii vor fi alocaţi, totodată, pentru cheltuieli cu asigurarea agentului termic pentru populaţie pe perioada lunilor de iarnă şi pentru solicitările rezultate din hotărârile judecătoreşti prin care au fost blocate conturile primăriilor.

Săptămâna trecută, bugetul Administraţiei Publice a fost de asemenea suplimentat de Guvern, tot din Fondul de rezervă bugetară, cu 85 milioane lei, bani repartizaţi autorităţilor locale prin ordin al ministrului de resort, Liviu Dragnea, pentru „asigurarea activităţilor pentru sezonul rece”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.