Tăriceanu nu renunţă la varianta suspendării lui Băsescu

1

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la funcţia de preşedinte al României, a afirmat, luni, că cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu pe care a iniţiat-o este la fel de valabilă şi că s-a făcut o greşeală atunci când nu i s-a dat curs, transmite Agerpres.

“Cererea de suspendare pe care am făcut-o este şi astăzi la fel de valabilă ca şi în urmă cu o lună. Considerentele care au fost atunci anunţate, din păcate, considerente legate de conjunctură, de moment, de faptul că nu mai merită, pentru că preşedintele este pe ultima sută de metri de mandat, că este deja terminat, că dacă o să facem suspendarea o să-l băgăm în joc, toate aceste lucruri… (…) Sunt considerente pe care nu am avut cum să nu le analizez, dar le-am combătut de atunci şi cred că s-a făcut o greşeală că la momentul respectiv nu s-a luat hotărârea, din partea membrilor Parlamentului, de a se semna cererea de suspendare şi a-i da curs”, a spus Tăriceanu, la Antena 3.
El a susţinut că cererea de suspendare încă mai poate fi semnată şi ar putea avea o valoare simbolică, atât pentru preşedintele în funcţie, cât şi pentru cei care i se vor succeda.
”Regret că până acum acest lucru (suspendarea – n.r.) nu s-a întâmplat, însă cererea este pe masă, poate fi semnată. În final, suspendarea preşedintelui ar avea şi o valoare simbolică – şi pentru Băsescu, dar şi pentru cei care urmează”, a mai spus Tăriceanu.
În opinia sa, şeful statului a folosit tema ”ofiţerului acoperit” pentru a crea “o uriaşă diversiune” care a făcut ca timpul alocat pentru dezbatere a programelor electorale propuse de candidaţii la alegerile prezidenţiale din noiembrie să fie mult diminuat.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Daneeb spune

    Sper ca lui Tariceanu sa ii si reuseasca aceasta actiune. Ar fi strigator la cer daca Basescu ar scapa basma curata + cu drepturile pe care le au fostii sefi de stat. Mult succes la alegeri dle Tariceanu!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.