Dragnea şi Ghiţă, tandemul care vrea să preia șefia PSD

Share:

Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea vor candida în tandem pentru şefia PSD, după alegerile prezidenţiale, în cazul în care Victor Ponta se va instala la Cotroceni, informează România TV. Dragnea ar urma să candideze la Congres pentru funcţia de preşedinte al partidului, iar Ghiţă pentru cea de preşedinte executiv.

Cei doi îşi vor depune candidaturile la Congresul extraordinar al PSD ce va avea loc după alegeri în eventualitatea în care Victor Ponta va fi ales preşedinte al României şi va trebui să renunţe la conducerea partidului.

Sebastian Ghiţă a confirmat, la România TV, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, în cadrul unui Congres ce va avea loc după prezidenţiale.

„Am avut o discuţie lungă seara trecută cu dl Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (…) Pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, înpreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Dl Dragnea ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv”, a spus deputatul PSD.

Întrebat dacă anunţul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăştie, ca discuţiile despre succesiunea lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a spus că decizia nu a fost respectată de alţi lideri ai PSD.

„Toţi am respectat decizia de la Orăştie până când am văzut-o nerespectată de alţi colegi din partid (…) N-are sens să facem pe măicuţele. S-ar putea să candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Şova, să facă dânşii tandem”, a declarat Sebastian Ghiţă adăugând că anunţul făcut de el şi de Dragnea nu va dăuna campaniei electorale a lui Victor Ponta. „Cred că ne va ajuta în campanie pentru că spunem oamenilor că ne vom vedea în continuare de treabă”, a spus Ghiţă.

Acesta a negat că acordul dintre el şi Liviu Dragnea ar viza şi funcţii din viitorul guvern, inclusiv cea de prim-ministru. „Preşedintele Victor Ponta a spus foarte clar şi a cerut un vot partidului să numească un prim-ministru care să nu vină de la PSD. Nu a spus însă că va numi pe cineva de la PLR sau UNPR (…) Această decizie este aleasă de dânsul, o decizie prin care îşi pune încrederea într-o persoană, încredere pe care, la rândul său, o primeşte de la electorat”, a spus deputatul PSD.

Sebastian Ghiţă a precizat că pentru funcţia de secretar general îşi va depune candidatura Andrei Dolineaschi, cel care deţine şi în prezent această calitate.

Totodată, funcţia de preşedinte executiv al PSD este ocupată în acest moment de Liviu Dragnea. Decizia celor doi vine după ce, în Biroul Permanent Naţional de marţi al PSD, s-a decis ca Marian Vanghelie, Sebastian Ghiţă şi Dan Şova să se suspende din funcţiile de conducere deţinute în PSD.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.