Iohannis spune că Ponta este ”manevrabil”

0

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, la Câmpulung Moldovenesc, că Victor Ponta este un om manevrat de structuri, un om al găştilor de partid, în timp ce preşedintele PDL, Vasile Blaga, a spus că Victor Ponta va mânca floricele şi în al doilea tur de scrutin, informează Mediafa

Iohannis a spus, în faţa a aproximativ 2.000 de susţinători la un miting în Câmpulung Moldovenesc, că PSD a oferit „circ” cu aşa-zisele autosuspendări şi s-a întrebat dacă acesta este un partid serios, transmite corespondentul Mediafax. Ne-a oferit circ cu acele autosuspendări. Ăsta e partid serios? Cu Victor Ponta în frunte, un om manevrat, om al găştilor de partid”, a spus Iohannis.

El a arătat că Victor Ponta nu a părăsit încă funcţia de preşedinte al partidului şi că deja au început luptele pentru preluarea formaţiunii.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a transmis lui Victor Ponta că, deşi era foarte sigur că va bea coca-cola şi va mânca popcorn în turul I, candidatura lui este afectată de scandalurile legate de Viorel Hrebenciuc şi Liviu Dragnea. „Era aşa sigur că va bea coca-cola şi va mânca popcorn în turul I, dar au grijă Hrebenciuc şi Dragnea şi ceilalţi ciraci care au furat pădurile Moldovei să mănânce Ponta floricele şi în turul doi”, a spus Blaga.

El a mai spus că PSD nu s-a schimbat, iar cei tineri sunt mai răi decât cei bătrâni şi că Ponta a rămas tot omul lui Duicu, Hrebenciuc, Cosma şi Mazăre. Blaga le-a transmis susţinătorilor să nu le fie frică de presiunile la care sunt supuşi de PSD şi le-a mulţumit aleşilor locali care nu au părăsit PDL sau PNL şi au rămas în partide.

În luna august, Victor Ponta declara că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidenţialelor, când îşi va lua „popcorn şi băutură răcoritoare”, şi se va uita la dezbaterile între „doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, şi aşa mai departe”. Ulterior, Ponta a spus că această exprimare, cu popcorn-ul în turul întâi al alegerilor prezidenţiale, a constituit o „glumă proastă”, pe care a regretat-o imediat.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță a anunţat, miercuri, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, în cadrul unui ”congres rapid” care va avea loc „după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României”.

Ulterior, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că dacă va decide să candideze la şefia PSD va face echipă cu Sebastian Ghiţă, el spunând că îi asigură pe membrii PSD că, după ce Victor Ponta va deveni preşedinte, partidul ”nu va rămâne la mâna niciunui combinator”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.