Băsescu îl face pe Ponta ”marioneta PSD”

Share:

Președintele Traian Băsescu a declarat joi că românii au de ales la scrutinul prezidențial între „o marionetă a PSD”, cu referire la Victor Ponta, și un candidat asupra căruia planează riscul incompatibilității, situație în care se află Klaus Iohannis, arătând că o decizie de incompatibilitate poate avea efecte și după începerea mandatului de șef al statului., informează Agerpres.

”Îmi pare rău pentru români că au de ales între o marionetă a PSD și un alt candidat care, din păcate, din dorința de a parveni în funcții cu orice preț, nu a ținut cont că asupra lui plana riscul incompatibilității, care se poate manifesta inclusiv după începerea mandatului. O decizie a instanței de incompatibilitate după validarea mandatului și după începerea exercitării funcției suspendă exercitarea funcției de către președinte. Este situația pe care o blamăm toți cei responsabili, inclusiv pe parlamentarii care au fost constatați prin hotărâri definitive și irevocabile a fi incompatibili și le cerem să-și înceteze mandatul de parlamentari, chiar dacă ei erau consilieri la momentul la care au fost în această situație”, a spus Băsescu, înainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la reuniunea Consiliului European.

El a reiterat că românii au de ales între „o marionetă a propriului lui partid și de fapt parte a sistemului corupt din PSD” și „altul care este incompatibil și este foarte greu să spună cum au avut ghinion ceilalți profesori de nu au putut și ei să aibă șase-șapte case prin România”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.