A început testarea unui vaccin experimental împotriva Ebola

0

Institutul american pentru Sănătate (NIH) a anunţat, miercuri, că a început testarea clinică a unui vaccin experimental canadian împotriva virusului Ebola.

Vaccinul „VSV-ZEBOV” este cel de-al doilea care face obiectul unor teste clinice în Statele Unite.”Este urgent să avem un vaccin pentru protecţia oamenilor împotriva infectării cu virusul Ebola”, a subliniat directorul Institutului american pentru alergii şi boli infecţioase (NIAID), Anthony Fauci. „NIH salută colaborarea cu Departamentul Apărării în vederea desfăşurării unor teste clinice pentru un alt vaccin împotriva Ebola. Este încurajator”, a adăugat el, într-un comunicat, potrivit Mediafax.

La începutul lunii septembrie, NIH a început testarea clinică, cu un grup de 20 de voluntari, a unui vaccin dezvoltat în colaborare de NIAID şi laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK). Primele rezultate cu privire la eficienţa vaccinului vor fi anunţate până la sfârşitul anului.

La rândul său, Institutul american de cercetare al armatei Walter Reed (WRAIR) va desfăşura un test clinic cu o singură doză din vaccinul experimental canadian. Vaccinul a fost dezvoltat de cercetătorii de la Agenţia de Sănătate publică din Canada şi Laboratorul Naţional de microbiologie şi a fost brevetat de compania americană NewLink Genetics Corp, cu sediul în Ames, în statul Iowa. Primele rezultate ale testelor clinice ale vaccinului canadian urmează, de asemenea, să fie disponibile până la sfârşitul anului.

De asemenea, Canada a expediat luni un prim lot de doze ale vaccinului experimental anti-Ebola către spitalele din Geneva, unde urmează să fie testat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.