Tandemul Dragnea-Ghiţă tulbură şi mai mult apele în PSD

Sebastian Ghiţă, deputat PSD, a anunţat, miercuri, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, într-un Congres extraordinar ce ar urma să aibă loc după alegerile prezidenţiale, în cazul în care Victor Ponta este ales preşedintele ţării. Reacţiile în partid şi ale şefilor de organizaţii judeţene nu au întârziat să apară.

Daniel Savu, senator PSD de Prahova, a anunţat ca organizatia PSD Prahova a hotarat deja sustinerea tandemului Dragnea-Ghita la sefia partidului.

„Încă de cand si-a anuntat candidatura Victor Ponta, ne preocupa viitorul partidului dupa ce acesta va deveni presedintele Romaniei asa cum ne dorim. Pana acum am dorit sa ramana in interiorul partidului optiunile noastre, dar pentru ca am vazut ca exista deja iesiri in acest sens pe spatiul public pot sa va confirm ca am hotarat la Prahova sa sustinem echipa Liviu Dragnea, Sebastian Ghita pentru ca trebuie sa mentinem directia de reforma inceputa in partid de Victor Ponta. Avem nevoie de oameni inovatori cu putere de munca care sa continue politica lui Victor Ponta”, a spus Daniel Savu la România TV.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susține că nu-l cunoaște pe Sebastian Ghiță și le transmite celor care doresc să preia șefia PSD să aștepte Congresul.

„Viitorul Congres urmează să stabilească noul preşedinte. Sunt discuţii într-un cadru democratic, firesc, se rezolvă, nu îmi fac probleme din acest punct de vedere”, a spus Iliescu, informează Gândul.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi liderul filialei din care face parte şi Ilie Sârbu, spune că există „o hotărâre de la Orăştie care spune că până la turul 2, când va fi încheiată campania pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, nu discutăm de şefi”.”Indiferent de declaraţiile pe care le fac unii şi alţii, de tandemuri, vor trebuie să fie confirmate de congres. Numai Congresul poate confirma preşedintele, cine va fi în tandem, cine va fi acolo. În calitatea mea de membru al Comitetului Executiv, respect decizia de la Orăştie. Fiecare poate să vorbească din punctul ăsta de vedere, e treaba lui. Eu ştiu că am hotărât că nu se ocupăm de funcţii de partid până în data de 17 noiembrie”, a declarat Bojin, pentru stiripesurse.ro.

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat că doar Congresul stabileşte cine iese preşedinte al partidului. „Conform Constituţiei României şi Statutului PSD, orice persoană care deţine calitatea de membru PSD are dreptul de a alege şi de a fi ales. Cine iese preşedintele PSD nu poate stabili decât Congresul partidului, Congres la care participă reprezentanţii miilor de membri ai PSD care în acest moment muncesc cinstit şi sunt dăruiţi câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, fiind în acest moment singurul lucru care mă interesează”, a spus Oprişan pentru Mediafax.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.