Cazanciuc le ia apărarea lui Hrebenciuc şi Şova

0

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a declarat, vineri, că nu a fost contactat nici de Viorel Hrebenciuc, nici de Dan Şova pentru modificarea sau elaborarea unui proiect legislativ privind amnistia şi graţierea.

El a precizat că el nu poate împiedica pe nimeni să vorbească despre ministrul Justiţiei.”Nu, nu m-au contactat. (…) Eu acum nu pot să împiedic oamenii să discute despre ministrul Justiţiei, fiecare e liber să facă acest lucru. (…) Nu am ce să fac decât să iau act”, a spus ministrul. Cazanciuc a criticat faptul că justiţia este o temă de campanie electorală. „Independenţa justiţiei este o temă de campanie sau nu dacă e tratată serios. Dacă ne cantonăm în cazuri particulare, niciodată n-o să putem avea soluţii cu adevărat necesare”, a precizat Robert Cazanciuc, potrivit Romaniatv.net.

Viorel Hrebenciuc şi senatorul Dan Şova sunt urmăriţi penal într-un dosar de trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 17 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc şi-ar fi folosit influenţa faţă de Dan Şova în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

Potrivit stenogramelor DNA, în data de 17 octombrie Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova au discutat în detaliu despre acuzaţiile aduse lui Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor, despre condiţiile de incriminare a acestor fapte şi despre riscul de a fi condamnat.  De această lege urma să beneficieze şi deputatul Miron Mitrea, condamnat recent de instanţa supremă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.