Băsescu a vorbit despre ”trecerea Prutului”

0

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Carei, cu ocazia Zilei Armatei Române, că nu va putea fi convins niciodată că, în al Doilea Război Mondial, trecerea Prutului a fost o greșeală în istorie, informează Agerpres.

„Vorbim prea puțin de prima poarte a celui de-al Doilea Război Mondial. Și acolo au căzut ostași români care au executat ordinul politicienilor. Niciodată, nimeni n-o să mă convingă că trecerea Prutului a fost o greșeală în istorie. Poate este discutabilă trecerea Nistrului, dar Armata Română, prin tradiție, și-a apărat teritoriul național, or teritoriul dintre Prut și Nistru a fost și este pământ românesc”, a afirmat Traian Băsescu, în discursul rostit la manifestările de la Carei.

El a menționat că Ziua Armatei înseamnă jertfa a peste 800.000 de militari români, care au căzut la datorie, care au dispărut, sau au fost răniți, fără a uita de ostașii din Războiul de Independență și Primul Război Mondial. „Aș vrea astăzi să mulțumesc Armatei Române pentru modul cum și-a făcut datoria în Irak, în Afganistan, în Balcani, în Kosovo în mod deosebit, dar și în misiunile pe care le-am îndeplinit în Africa”, a spus Traian Băsescu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.