Pentru Brânză, România e „o familie destrămată”

0

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la alegerile prezidențiale, William Brânză, a declarat sâmbătă, la Târgu-Jiu, că „imaginea României astăzi este imaginea unui familii destrămate”, în contextul în care foarte mulți români au plecat în străinătate, iar familiile acestora au rămas în țară, informează Agerpres.

„Imaginea României de astăzi arată cam așa: peste trei milioane de români sunt în străinătate și peste două milioane de familii sunt rămase acasă. Imaginea României astăzi este imaginea unui familii destrămate. Primul lucru pe care l-aș schimba dacă aș ajunge președinte ar fi debirocratizarea. Nu se poate ca un județ, un oraș atât de industrializat să aibă situația de acum, salarii de 800 de lei. Aici trebuie să fie o oază de civilizație, la câți bani dă Târgu-Jiul, multă prosperitate ar trebui să fie în Târgu-Jiu față de PIB-ul de aici. De o parte de copiii din Târgu-Jiu m-am ocupat în străinătate, am lucrat timp de patru ani în Italia cu românii din Târgu-Jiu. Cineva mă încuraja și îmi spunea că aș putea să obțin un procent de 40% în Gorj. Cred în șansa mea în Târgu-Jiu, pentru că am venit ca acasă, pentru că am lucrat cu mii de oameni din Gorj în Italia și am dus proiecte la bun sfârșit. O parte dintre ei s-au întors în străinătate, dar o parte din familiile acestora mă recunosc”, a afirmat William Brânză.

Prezent în Piața Centrală din Târgu-Jiu, unde a stat de vorbă cu producătorii, candidatul PER a spus că oamenii cu care s-a întâlnit i-au transmis faptul că nu au locuri de muncă.

„Le transmit gorjenilor un mesaj de încredere și un mesaj că dacă vor vota pe William Brânză vor avea un program cert, un program suplu și vor vedea o Românie în viitor. (…) Aici am văzut o problemă destul de serioasă în ceea ce privește locurile de muncă. Oamenii spun clar că nu au locuri de muncă, locurile de muncă sunt destul de slăbuț plătite”, a susținut candidatul PER.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.