Ponta şi Bănicioiu inaugurează spitale

Share:

Premierul Victor Ponta și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, au inaugurat sâmbătă clădirea modernizată a Policlinicii Vechi din municipiul Satu Mare, imobil din 1968 care nu a fost supus unor reparații capitale niciodată.

„Eu văd în continuare o gestionare a spitalelor de către autoritățile locale, în cele mai multe dintre soluții este o soluție mai bună decât supercentralizarea care a existat înainte. Există însă o obligație din partea Guvernului ca acolo unde apar în special probleme din trecut să sprijinim, sau, de asemenea, acolo unde e vorba de investiții. Vreau să felicit conducerea Spitalului Județean și Consiliul Județean pentru faptul că au reușit să finalizeze această investiție la care și Guvernul a contribuit cu cât mai era nevoie”, a declarat premierul Victor Ponta.

El a adăugat că Guvernul va investi în continuare în infrastructura medicală, anunțând, totodată, că a aprobat plata unor arierate vechi pe care le avea Spitalul Județean Satu Mare.”Am alocat săptămâna aceasta în ședința de guvern suma necesară pentru plata unor datorii ale Spitalului Județean, 16 milioane de lei care veneau din trecut și care bineînțeles ar fi împiedicat tot timpul desfășurarea unor activități normale în Spitalul Județean”, a spus Victor Ponta.

Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Erica Venemozer, a afirmat că prin această inaugurare se pune în folosință o clădire la standarde europene.”În ultimii ani s-au făcut investiții majore în sistemul de sănătate sătmărean, investiții ce nu s-ar fi realizat fără alocarea de fonduri substanțiale din partea Guvernului și Consiliului Județean. Sunt fericită că începând cu ziua de azi ambulatoriul de specialitate, sau Policlinica Veche, devine Policlinica Nouă”, a spus Erica Venemozer.

Lucrările de modernizare a Policlinicii Vechi au început în februarie 2012 și au costat 6,5 milioane lei, având loc reparații capitale.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.